Buiten is het donker en nat als ik vanaf de straat het Energiehuis te Dordrecht binnen waai. In de power stage staat een half gevulde zaal met fans te wachten op the Charm the Fury. Wat de fans te kort komen in aantal maken ze meer dan goed in enthousiasme. Terwijl de bandleden zelf hun spullen op het podium klaarzetten en zangeres Caroline Westendorp haar mic test druppelen de laatste bezoekers nog binnen.

2014-01-17 - the charm the fury - 010Een vrolijke blonde krullenbol vraagt aan mij of ik zijn bril in mijn tas wil bewaren, de laatste keer was hij hem in de pit verloren en dat wil hij vanavond voorkomen. Ik berg zijn glazen op haal mijn eigen glaswerk uit de fototas. Als een van de weinige sta ik dicht bij het podium als de set begint en Caroline vraagt of iedereen een beetje naar voren wil komen. En dan gaan alle schuiven open, wat een stembereik heeft die dame! Zonder moeite overstemt ze het metal-core kabaal wat haar bandleden op ons afgooien en straalt en glimlacht er zo bij dat ze zelf de zaal kan verlichten. Tussen het pogoën door werpen de jongens in de pit dan ook regelmatig een blik op de mooie verschijning op het podium. Om vervolgens met nog meer energie los te gaan.

In een strakke maar goed gevulde set komen o.a. social meltdown, enemy, colorblind en carte blanche voorbij. Terwijl de jongens in de pit steeds zweteriger worden en nog lang niet van stoppen weten, staat ook de rest van het publiek duidelijk te genieten van wat the charm the fury hen voorschotelt. En deze band maakt hun reputatie als rising star in de Nederlandse Metal-core scène meer dan waar en hebben ook mij zeker weten te charmeren.