[singlepic id=20993 w=320 h=240 float=left]Als ik om 7 uur bij Paradiso aankom staat er al een lange rij voor de ingang. Die zullen toch niet voor het voorprogramma komen denk ik. Maar eenmaal binnen wordt het mij al snel duidelijk. Iedereen wil zo dicht mogelijk bij het podium staan. Daar moet het blijkbaar om half negen gaan gebeuren.

Iets voor half acht mag Ultrasound de avond openen. De Engelse indieband was voornamelijk actief in de jaren negentig maar is na een een split-up in 1999 sinds 2010 weer bij elkaar. In september 2012 verscheen het album ‘Play for Today’. Zanger/gitarist Andrew Wood, met zijn omvangrijke  lichaam, bloempot kapsel en nichterig gedrag, is een opvallend figuur binnen de band die verder bestaat uit gitarist Richard Green, drummer Andy Peace, toetsenist Bob Birch en bassiste Vanessa Best. De hele set duurt ruim 45 minuten en wordt lauw ontvangen door het inmiddels toegestroomde publiek. Nu valt het ook niet mee om als support-act te fungeren als je weet dat de mensen niet voor je komen kijken.

Een kwartier later dan gepland is het de beurt aan The Darkness. De band brak alweer tien jaar geleden door met de hitsingle I Believe in a Thing Called Love, met de kenmerkende kopstem van frontman Justin Hawkins. Sindsdien trad de band veelvuldig op, o.a. op grote festivals als Lowlands en Rock Werchter. Na een tijdje uit elkaar te zijn geweest kwamen ze in 2011 weer bij elkaar in de originele bezetting. Vorig jaar tourde de band met Lady Gaga door Europa. Vanavond staan ze na hun Amerikaanse tournee exclusief in Paradiso garant voor een rockshow zoals het hoort, live altijd goed en een hoop lol.

[singlepic id=20995 w=320 h=240 float=right]Blikvanger is natuurlijk Justin Hawkins, niet alleen door zijn opvallende stem maar ook vanwege zijn outfit en getatoeëerde lichaam. De band bestaat verder uit gitarist Dan Hawkins, bassist Frankie Poullain en de nagenoeg deze avond letterlijk geheel onzichtbaar gebleven drummer Ed Graham. Vanaf het eerste nummer ‘Every Inch of You’ zit het tempo, dat het hele concert hoog blijft,  er goed in. Hawkins weet met zijn grappen en een hoog interactie het publiek tot zich te binden. De vele gitaarsolo’s en sprongen op het toneel maakt het schouwspel tot een boeiend geheel. Van het geprezen album Hot Cakes komen naast het openingsnummer ook Nothin’ Gonna Stop Us,  She’s Just a Girl, Eddie’, Concrete en Street Spirit (Fade Out) voorbij. De mannen hebben er duidelijk zin in want de uit drie nummers bestaande toegift duurt maar liefst een half uur. Justin Hawkins kan er maar geen genoeg van krijgen. Nadat hij eerst al gitaarspelend door de zaal wordt rondgedragen, volgt al zingend nog een rondje op de schouders van een fan uit het publiek. Everybody had a good time, Justin.

Ultrasound – Paradiso (Amsterdam)
[nggallery id=1801]

The Darkness – Paradiso (Amsterdam)
[nggallery id=1802]