The Dead Daisies, je houdt van ze of je vindt ze maar een stel uitslovers met middelmatige songs. Er lijkt geen middenweg te zijn. Er valt voor beide opties wel wat te zeggen. Het eigen repertoire van het sterren ensemble is inderdaad niet bijster origineel of heel bijzonder maar op het podium komt het veel beter tot zijn recht en valt alles op zijn plek. Ook deze avond in een bomvolle Boerderij bewijzen de heren wederom een zeer opwindende live act te zijn. 

Het draait bij The Dead Daisies vooral om plezier maken. Ze hebben de uitstraling van een vriendengroep die puur voor hun plezier op het podium staat. Het resulteert altijd in zeer sfeervolle optredens waar het publiek uitvoerig bij betrokken wordt. Ook dit keer dus. Met zanger John Corabi als ceremoniemeester laat de groep niets aan het toeval over. Het geluid is knalhard maar loepzuiver waardoor de songs net dat beetje extra krijgen.

De rest kun je wel overlaten aan de ervaren rotten op het podium. Gitarist Doug Aldrich voelt zich als een vis in het water en tovert de fijnste riffs uit zijn Les Paul, bassist Marco Mendoza hitst het publiek lekker op en gitarist David Lowy houdt het hele zaakje bij elkaar. Eigen songs als Make some noice, Resurrected, Song and a prayer, Mexico en het geweldige Long way to go worden afgewisseld met de gebruikelijke covers Midnight Moses (Sensational Alex Harvey Band) , Join together (The Who) en Helter skelter (The Beatles). Groot verschil met de voorgaande shows is een akoestisch intermezzo waarin o.a. Let it be (The Beatles) en Maggie May (Rod Stewart) voorbij komen. Op zich geen bijzondere keuzes maar vooral interessant omdat we tijdens Maggie May eindelijk de zangkunsten van drummer Deen Castronovo te horen krijgen. Buiten het feit dat Castronovo een waanzinnige drummer is kan hij minstens zo goed zingen. Moest hij vorig jaar nog genoegen nemen met alleen achtergrondzang, dit keer mag hij dus ook even laten horen wat hij vocaal in huis heeft. En dat is heel wat. Het maakt Maggie May tot één van de hoogtepunten van de avond.

In de toegift komt Highway star van Deep Purple ook nog aan bod waarin vooral Aldrich indruk maakt met een weergaloze solo. Al met al wel erg veel covers maar dat maakt een optreden van The Dead Daisies nou juist zo leuk. Ze eren hun helden. Eerder deze avond gaven ze ook nog een akoestisch optreden voor een select groepje fans. Geen dure meet & greet maar gewoon gratis en voor niks. Zo kan het dus ook. Daar kunnen veel bands een voorbeeld aan nemen. Long may it continue.

Foto’s: Cristel Brouwer