Goed nieuws voor liefhebbers van vuige rock & roll. Na lang wachten is er dit jaar eindelijk een nieuwe langspeler van The Deaf uitgebracht. Deze gelijknamige plaat is de opvolger van het debuutalbum Toot Whistle Plunk Boom, die 4 jaar geleden uit kwam. Sindsdien hebben Spike van Zoest, Miss Fuzz, Kit Carrera en Mau door het hele land opgetreden, zijn druk geweest met hun andere bands en zijn ze het label ‘Speed Beat Records’ gestart. Wat jaartjes ouder, maar de wilde haren is The Deaf niet verloren, nog steeds staan ze voor opwindende “Haagse beat” in een jasje van garage, punk en rock & roll, en ook live is The Deaf een van de meest energieke rock & roll bands die ons land rijk is.

IMG_0010-BorderMakerDe opener van vanavond is Taymir. Deze Haagse indie rockband bestaat uit zanger Bas Prins, bassist Quinten Meiresonne, gitarist Mikkie B Wessels en drummer Isaï Reiziger. Hun eerste album Phosphene werd uitgebracht in oktober 2013. De muziek van Taymir is met hun 60’s sound te vergelijken met artiesten als The Strokes en Miles Kane. In de zomer van 2014 speelde de band op verschillende festivals in zowel Nederland als het buitenland, waaronder Pinkpop. En vorig jaar oktober speelde Taymir verschillende shows in de Verenigde Staten. De muziek slaat goed aan bij het publiek, de jongens zijn enthousiast en maken er een goede show van.

IMG_0141-BorderMakerVervolgens mag The Machete Nightclub voor het eerst in hun bestaan het podium betreden. ‘When your lost in the jungle of modern society, cut away the chaotic bushes in your mind and feel what life is really about!’ Aldus de informatie op hun Facebook-pagina. Het is een echte Haagse avond, want deze nieuwe formatie komt, jawel, ook uit Den Haag. Voor mij twee bekende gezichten in de vorm van Marcel Veenendaal (Di-rect) en Tom Giles (Kernkoppen). De rest van de band bestaat uit Vincent van Tongeren, Ronald Veenendaal en Werner Jonkman. De inmiddels bijna geheel volle zaal reageert positief op de psychedelische rock en de band mag zeker trots zijn op dit eerste optreden.

IMG_0228-BorderMakerDan is het tijd voor de hoofdact. The Deaf gaat van start met Not your man en 1973, waardoor meteen duidelijk is dat dit weer een energieke show gaat worden. De heren en dame hebben er zin in en laten zien dat hun oude en nieuwe nummers voor een gevarieerde set zorgen. Maar voorop staat rock & roll en dansen tot je erbij neervalt. De nieuwe single Sincity komt voorbij en als een van de laatste nummers wordt Lay down honey gespeeld. De toegift bestaat uit Coming down that road en I’m alive, waarmee de avond met een knal wordt afgesloten. Het publiek heeft staan springen, er is gecrowdsurft en de band zorgde voor veel interactie. Dit was voor mij persoonlijk misschien wel de beste en leukste show van The Deaf waar ik bij ben geweest. Hopelijk zijn we nog lang niet van ze af!