Soms is het goed om je te laten verrassen. Ditmaal zorgt de EP van de uit Frankrijk afkomstige The Dukes daar voor. Het plaatje telt vier nummers maar dat is meer dan voldoende om mij te overtuigen van hun kwaliteiten.

The Dukes bestaan pas sinds begin dit jaar maar hebben nu al een plaat opgenomen. De plaat, in één maand opgenomen, zal pas in 2011 uitgebracht worden maar nu al brengen de Franse heren een voorbode uit in de vorm van deze EP. De band geeft aan beinvloed te zijn door een flink aantal artiesten en bands. Namen die genoemd worden zijn onder andere The Dandy Warhols, Weezer, The White Stripes, Nine Inch Nails en Velvet Underground.

Niet alle invloeden zijn direct terug te horen maar dat hoeft ook niet. De band houdt er een eigenwijze sound op na. De muziek ligt erg lekker in het gehoor. Het zijn catchy songs waarbij de vocalen ook niet mis zijn. Alhoewel het lastig is om over vier nummers een oordeel te vellen kan ik wel de conclusie trekken dat dit naar meer smaakt. Ik kijk al uit naar het album. The Dukes komen in december van dit jaar naar Nederland. Als je in de gelegenheid bent, ga dan een kijkje nemen want, zoals op de website staat beschreven: The Dukes are a true rock’n’roll live band. Anything can happen.

Vrijdag 17 december – Patronaat, Haarlem
Zaterdag 18 december – Mezz, Breda