The Eastpak Antidote Tour kwam dit jaar met 4 bands naar de 013 toe:
Veara
The Riverboat Gamblers
The Black Pacific (zanger ex Pennywise)
Sum 41

Vier verschillende bands met verschillende stijlen.
Het optreden bevond zich in de  grote zaal en was volledig uitverkocht.

De aftrap was om 19:00 voor de band uit Augusta afkomstige band Veara. De de zaal was nog niet eens half gevuld maar hoe dichter bij de ‘hoofdact’ hoe drukker het natuurlijk wordt. Wat opviel bij de eerste band was dat er een vrouw de plaats achter de drums innam.  En dat was niet te horen, er werd hartstikke strak gedrumd. Deze band is het meest ‘jeugdig’ als je het mij vraagt. De muziek kun je ongeveer vergelijken met de muziek van ‘A Day To Remember’. Veara speelde een set van een half uur.

Daarna was het de beurt aan de band The Riverboat Gamblers. Deze muziek / presentatie is duidelijk afgeleid van de band ‘ the Hives’ met erg leuke en verrassende muziek! Wat een energie van de frontman, hij was haast niet te stoppen. De band sloot de set van een half uur af met een stage-dive van de zanger.

De op een naar laatste band was de band The Black Pacific met Mark Lindberg (ex frontman Pennywise). Voordat de band begon te spelen kon je al merken dat ze aardig wat gedronken hadden. De zanger begon al te dansen op het podium en de gitarist was niet meer te stoppen. Wat een hoog ‘rock ’n roll’ (want zo noemen ze dat toch? ; ) )-gehalte had deze band zeg. De muziek van The Black Pacific verschilt helaas erg weinig met de muziek van Pennywise. Nadat ze wat verschillende covers gespeeld hebben blijft het toch erg jammer dat ze het niet het ‘oh ho oh oh ho’ nummer ‘Bro Hymn’ niet gespeeld hebben.

De bands lopen een half uur voor op het tijdschema wat wil zeggen dat iedereen zijn/haar laatste trein ook nog naar huis kan halen.

En toen was het tijd voor de hoofdact Sum 41. Ieder optreden van de Eastpak Antidote tour hebben ze een andere set gespeeld, maar wel met alle bekende nummers.  Zanger Deryck Whibley was erg goed bij stem en zo te zien had de band had het ook goed naar hun zin.

Er waren heel veel jongeren aanwezig en ik als meisjes van 20 voelde me zelfs erg oud.
Het gekke is, de band wordt ouder maar de leeftijd van de fans blijft hetzelfde (14+).
Heb erg genoten van the Riverboat Gamblers en Sum 41. Voor herhaling vatbaar!

Setlist:

– The Hell Song
– We’re all to blame
– My direction
– Walking disaster
– Scumfuck
– Motivation
– Master of puppets (Metallica cover)
– King of contratiction
– Underclass Hero
– Over my head
– No brains
– Paint it black (Rolling Stones cover)
-Fat lip
– Still Waiting

——————————-
-Pieces
– In To Deep
– Pain for pleasure

[nggallery id=561]

[nggallery id=562]

[nggallery id=563]

[nggallery id=564]