Vanavond niet twee, maar drie bands in de kleine zaal van de Effenaar. Vanwege productionele redenen, zoals dat zo mooi heet. Het levert wel een bijzondere mix op: een tweetal Nederlandse alternatieve rock/ britpop bands afgewisseld met warme Spaanse soul.

De aftrap is aan Capeman. Deze Amsterdamse band rond zanger, gitarist en percussionist Darko Tadic weet de stemming er meteen prima in te krijgen. Met stevige indie rock  en een hoop energie is het een prima opwarmer voor de rest van de avond. Alleen jammer dat de presentatie van een bedenkelijk niveau is. De zaal staat nou net niet vol met 16 jarigen maar een iets ouder publiek. Een beetje een domper op de feestvreugde.

[singlepic id=20124 w=320 h=240 float=left]Die feestvreugde is overigens binnen de kortste keren terug als The Exitements aanvangen.  Een uur lang vliegt de energie, het plezier en de opwinding de luisteraars om de oren. Van waar toch die naam zou je je bijna afvragen. De muziek van the Exitements doet mij in eerste instantie denken aan Tower of Power. Als je wat langer luistert is het niet helemaal van dat niveau, maar dat neemt niet weg dat er een prima optreden op de planken wordt gezet. Het publiek , of in elk geval dat deel dat voor Moke en Capeman komt, moet er nog even aan wennen, zoals zangeres Koko Jean Davis terecht opmerkt, maar als snel staat iedereen wel op de een of andere manier mee te bewegen. Koko Jean zou ook niet misstaan in een Tina Turner look-alike contest, trouwens, maar dat ter zijde.

[singlepic id=20134 w=320 h=240 float=right]Met enige vertraging is dan de beurt aan de tweede headliner van deze avond: Moke. Alweer een Amsterdamse band en van alle Nederlandse indie bands wellicht de meest britpoppige. Dat is op zich ook niet zo gek met een frontman uit Belfast. De band speelt alle nummers van het onlangs uitgekomen album Collider afgewisseld met nummers van de eerste en tweede plaat uit respectievelijk 2008 en 2009. Al met al levert dit een afwisselende en keurig uitgebalanceerde set op die het publiek tevreden stelt. Het blijft verbazingwekkend en jammer dat deze band, met de kwaliteit muziek die ze maken , niet weet door te breken en de grote zaal van de Effenaar vol kan krijgen. Anderzijds is het in de kleine zaal wel zo gezellig.

[nggallery id=1701]

[nggallery id=1702]

[nggallery id=1703]