Als Redneck muziek een genre was dan was The Fucking Wrath (TFW) een van de vaandeldragers en daarmee wil ik niets zeggen over eventuele politieke meningen van de bandleden omdat ik die gewoonweg niet ken.

De band speeld gewoon vuige smerige dampende rock and roll, en dat men op de promotie foto`s met een heel wapen arsenaal staat te pronken maakt het plaatje gewoon compleet. TFW uit (hoe kan het ook anders) California, U.S. of Fucking A. bestaat uit een groepje vrienden die elkaar kennen van de plaatselijke cd-zaak en na tien jaar in afzonderlijke bandjes gespeeld te hebben was de tijd rijp om samen te knallen.

Hoewel er zeker geknald wordt (muzikaal, niet met de guns), slaat na een nummertje of vier de verveling wel een beetje toe, dit ligt in hoofdzaak aan het rechtlijnige gebeuk van de bas en drum. Maar ook wel door het gekrijs van zanger Craig Kasamis die in sommige nummers verdacht veel weg heeft van Peter Steele ten tijde van Carnivore.

 Is Valley Of The Serpent`s Soul daarom een vervelend album geworden, nee zekers niet en dat is dan weer de verdienste van gitaristen Brent en Craig, die er op alle liedjes lekker te keer gaan en niet vies zijn van een melodielijntje hier en een pittig solootje daar.

Beste nummers zijn: The Question, Rebellious Axe en Godess Of Pain.

Tracklisting:

  1. The Question
  2. Rebellious Axe
  3. Swan Song of a Mad Man
  4. Altar of Lies
  5. Blank Slate
  6. The Neurodyssey
  7. Grandelusion
  8. Goddess of Pain