Opgericht begin 2011 door Dave von Raven en Marcel Groenewegen (ex-the Madd). In eerste instantie met Engelstalige nummers waarvan “My Eyes Are Still Dry” zelfs op single verscheen. Maar al snel met lekkere vrolijke Nederlandstalige liedjes voorzien van simpele teksten. Muziek dat direct doet denken aan de merseybeat bands uit de jaren 60; lekkere uptempo nummers die niet langer duren dan 3 minuten.

We hebben het over The Kik die vanavond in Vera Groningen in een niet helemaal uitverkochte zaal optreed. Maar dat mag de sfeer niet drukken. Met de opening van de titelsong van hun cd “Springlevend” spelen ze in vol tempo hun repertoire af, afgewisseld met pure Rotterdamse humor in een show dat precies een uur duurt.

Net als in de jaren zestig gaan veel nummers over meisjes en liefde, waarvan uiteraard het nummer “Simone” niet ontbreekt, maar misschien net te vroeg word gespeeld omdat de zaal nog niet aan haar climax toe is. Of er zijn er geen Simone’s in de zaal? Uiteraard worden bijna alle tracks van hun cd gezongen en is er zelfs  tijd voor een nieuw nummer “Ruimtetuin”.

The Kik is een band die het geluid van de jaren 60 goed weet te weergeven. Zowel qua tekst als de melodieën. Prachtig gitaarspel in combinatie met een mooi orgeltje en meerstemmige zang. De ouderen in de zaal herkennen uiteraard de the Beatles hierin wat vooral in de nummers als “Even Voor Altijd”, “Zeg Dat Je Van Mij Houd”  en “Verliefd Op Een Plaatje” te horen is.

Met twee toegiften en als absolute afsluiter “Zevenhuizer Zondag”, een mooie bewerking van “Pleasant Valley Sunday” van the Monkees, sluitten de in een mooi maakpak gestoken bandleden een ouderwets nederbeat-avond af.

[nggallery id=1638]