[singlepic id=15269 w=320 h=240 float=left]The Presidents of the United States of America, ook wel The PUSA of The Presidents genoemd traden afgelopen woensdag op in Paradiso Amsterdam. Deze poptempel is al zo legendarisch dat er op dit moment zelfs een documentaire over is gemaakt die in een aantal bioscoopzalen in Nederland draait.

In het voorprogramma staat de uit Cardiff afkomstige band Straight Lines. Er is nog weinig publiek als de eerste klanken door de zaal dreunen. De muziek is dan ook snoeihard. De band bestaat uit Tom Jenkins (zang en gitaar), James Pugh (gitaar), Todd Campbell (bas), Dane Campbell (drums) en tourt mee met PUSA als support-act door de UK, Ierland en Nederland.

Dan is het wachten op The Presidents. De zaal lijkt inmiddels nagenoeg uitverkocht. Vanaf het moment dat de mannen het podium opkomen worden de nummers mee gezongen en is het feest begonnen waarbij vooral zanger en bassist Chris Ballew de grote gangmaker is. De band bestaat verder uit gitarist Andrew McKeag en drummer Jason Finn.
Een dansende Obama, een crowdsurfend publiek, een springende kikker, fans die perziken uitdelen tijdens het nummer Peaches en een ‘’miss The Presidents of the United States of America t-shirt verkiezing’ maken het feest compleet.

Helaas duurt de hele set, die voornamelijk bestaat uit de nummers van hun debuutalbum, wat kort want na 70 minuten stoppen de mannen ermee. Gelukkig komen ze nog wel terug voor een toegift. Maar al met al duurt het hele concert nog geen 90 minuten. Jammer want het had van mij nog wel langer mogen duren.

[nggallery id=1273]