[singlepic id=15121 w=320 h=240 float=left]Op deze laatste carnavalsdag vindt in The Rambler een redelijk uniek optreden plaats: het komt niet zo vaak voor dat The Revolutionaires in Nederland op de planken staan. Het is dan ook opvallend druk en het publiek bestaat uit een mengelmoesje van verklede feestgangers, reguliere bezoekers van deze gelegenheid en liefhebbers die speciaal voor vanavond gekomen zijn.

De muziek van The Revolutionaires is niet zomaar in een hokje te plaatsen: de band staat garant voor een aangename mix van jaren ’50 Rock ’n Roll, jumpin’ hot Rhythm ’n Blues, Rockabilly, Roots en niet te vergeten een uitgebalanceerde dosis eigen stijl. Met 4 albums op zak kent de band al een rijke historie en een groeiende populariteit in Europa, maar ze zijn nog niet zo heel bekend in Nederland.

Ook bij mij is de band tot aan vanavond een volledig onbekende, maar ze weten me snel te overtuigen met hun aanstekelijke muziekstijl, waarin vooral het aandeel swingende rockabilly ervoor zorgt dat de nummers lekker toegankelijk in het gehoor liggen. Naast het aandeel ‘klassieke instrumenten’ in de gestalte van Ed op gitaar & zang, Rich op (contra)bas en Mark op drums is het vooral de toevoeging van Gary op saxofoon wat het allemaal net wat anders laat klinken dan de meeste andere bands. En niet te vergeten het plezier wat de zanger uitstraalt: hij heeft het duidelijk naar z’n zin en maakt er voor het publiek ook nog eens een leuke show van om naar te kijken. Kortom: ook vanavond kan ik weer spreken van een aangename kennismaking met een voor mij tot nog toe onbekende band!

[nggallery id=1262]