The Sidekicks timmeren al een tijd hard aan de weg. Deze band uit het Brabantse Oss duikt de laatste tijd overal op met wat optredens en weten op menig podium te overtuigen. Echter wat nog ontbrak was simpelweg een geluidsdrager waarop The Sidekicks ook te horen te zijn, zonder naar een concert te hoeven gaan. Dit probleem is nu opgelost. Onlangs hebben de heren een EP uitgebracht en onder de noemer `Makers of nothing` laat de band vier van hun laatste creaties horen.

Naar eigen zeggen speelt de band een mix van allerlei stijlen en dat blijkt als de eerste tonen van `Makers of nothing` opent met “Leave your friends alone”. Nee, dit zijn niet de Arctic Monkeys, ook geen Franz Ferdinand en ook is het geen spin-off van The Doors. Nee, dit zijn nu The Sidekicks. Van allerlei invloeden is het beste gepakt en dat is samengepakt in dit nummer. De band is muzikaal mooi verdeeld. Goede zang, prima gitaarspel en een drummer die het tempo er fijn inhoudt. Deze tendens is ook terug te vinden op de rest van de nummers. De band heeft de afgelopen tijd steeds meer hun draai gevonden en daarbij ook hun eigen sound te hebben ontwikkeld. Dit hoor je dan ook als “A product called love” passeert. Naast de prestaties van zanger Joost beschikt de band ook over een prima tweede stem en laten de gitaren zich ook van een goede kant zien. De stemkwaliteiten worden overigens in “Why do you still stare” nogmaals flink getest. Halverwege het nummer lopen de stemmen op een schitterende wijze nog eens flink door elkaar heen en sluit de band met een heerlijke jam deze track af. Op afsluiter “Time to think” worden we nog eenmaal getrakteerd op een lekker nummer en dan blijkt helaas de EP ten einde te zijn.

The Sidekicks halen met hun vier nummers het maximale eruit en mogen absoluut trots zijn op hun resultaat. Eigenlijk is er na het beluisteren van `Makers of nothing` enkel de behoefte naar meer en zou een volledig debuutalbum een mooie toekomst kunnen betekenen!