[singlepic id=10021 w=320 h=240 float=left]Spoor 6 is een band welke vanavond, zo blijkt later, hun debuutoptreden heeft. Bij aanvang weten de leden meteen te boeien door een snelle uptempo intro, en gedurende de rest van de setlist volgen er een grote diversiteit aan nummers, waardoor er geen moment voorkomt dat je alles eigenlijk wel gehoord hebt. Ook schuwt de band een cover her en der niet, en dus worden we ook nummers van Justin Nozuka en het welbekende “Use somebody” van Kings of Leon getrakteerd. Al met al blijft er een frisse, gevarieerde en enthousiaste indruk vand dit akoestisch georienteerd gezelschap hangen.

The Sofu Sessions heb ik een kleine tweetal jaren geleden leren kennen, toevalligerwijs op dit zelfde podium. Hoewel de band toendertijd toch al zo’n anderhalf jaar bestond, en een solide muzikale basis zeker hoorbaar was, was de uitstraling van de band er toch een van ingetogenheid. Tot ik de band op het afgelopen Impact Festival in Helmond weer zag optreden. Hoe verassend kan een nieuwe ontmoeting met een band zijn: van de schuchterheid die ik (onbewust?) verwachte, was geen enkele sprake meer: de band was getransformeerd tot een formatie welke met een enorme zelfverzekerdheid op de planken stond, en het publiek wist te boeien met een varieteit van nummers, van langzame en subtiele ballads tot up-tempo werk, waarbij de roots duidelijk funk-georienteerd zijn.

[singlepic id=10014 w=320 h=240 float=right]Zo ook vanavond: Irene, Gijs, Bart, Leon en Pieter zetten een show neer, waarbij ik me afvraag waarom een optreden als dit gratis toegankelijk is, en ik optredens zie waar je entree voor moet betalen, die hier echt zwaar voor onderdoen! Snelle nummers worden afgewisseld door een enkel langzamer en gevoelig nummer, maar Irene laat horen een stem te hebben waarmee ze alles aankan. Maar het is niet alleen haar stem en haar rol als “gezicht van de band” die indruk achterlaten: tijdes de instrumentale stukken blijken de muzikale vaardigheden van de overige bandleden, die verantwoordelijk zijn voor de funky basis en dit met veel overtuiging doen.

In een gesprek met Irene & Pieter na het optreden verneem ik dat dit het eerste optreden is sinds een paar maanden: de band had een korte pauze ingelast om aan nieuwe nummers te werken. Van deze pauze was echter niks te merken, en Irene staat nog zichtbaar na te genieten van de enthousiaste reacties uit het publiek.

Met het festivalseizoen voor de deur zitten er ook weer een aantal optredens van The Sofu Sessions aan te komen, en ik kan een optreden aanbevelen aan iedereen die zich eens wil laten verassen door een groep jonge maar zeer gedreven muzikanten!

[nggallery id=820]

[nggallery id=821]