We interviewden, kort na hun optreden in de Effenaar te Eindhoven Tobi, bassist van de metalband The Sorrow…

Ik was onder de indruk van jullie Amerikaanse sound. Hoe kunnen jullie zo amerikaans klinken met vocalen zonder accent?
Ik heb eigenlijk geen idee, het was nooit onze speciale bedoeling om armerkaans te klinken. We focusten op de professionele produktie omdat we dat erg belangrij vinden bij harde muziek, maar we hebben nooit beslist dat het album zo amerikaans mogelijk moet klinken. Accentloos? Hmmm. Blijkbaar zijn de Oosterijkse scholen niet zo slecht in tegenstelling tot de uitkomsten van een internationaal onderzoek.

Ik geloof dat ik de band Spineshank als invloed kan meerekenen voor jullie? Heb ik het totaal mis, zo ja, wie zijn jullie invloeden?
Sommigen van ons luisteren naar Spineshank maar ze speelden nooit een grote rol voor ons. Het is wel interessant, je bent de eerste die The Sorrow en Spineshank met elkaar in verband brengt. Dat laat zien dat muziek nog steeds een individuele belevenis en niet zo maar in hokjes geduwd kan worden.
Onze invloeden zijn met name Zweedse death bands als Soilwork, In Flames of At the gates, en Amerikaanse zwaargewichten als Machine Head, Slipknot en Pantera. Natuurlijk zijn we ook wel beinvloed door nieuwere bands als KsE, Unearth or As I Lay Dying en supergroepen als Maiden en Priest.

Jullie optreden als voorprogramma van Sepultura in de Effenaar was voor mij het hoogtepunt van de avond. Hoe was het om met hen te spelen?
Dank je wel! Die avond was geweldig, we hebben nog nooit in een zaal gespeeld die zo perfect is. Het podium, het licht, de catering, de crew, backstage. Geweldig, we hebben genoten van dat optreden. We spelen graag in Nederland, er zijn altijd gekke verhalen te vertellen daarna.
Spelen met Sepultura was zeker een grote eer voor ons. De jongens waren heel makkelijk in de omgang en down-to-earth, dus we hebben genoten van die maand en hopen dat we ze weer zien op een zomerfestival.

Jullie leken erg enthousiast in de Effenaar te spelen. Wat vinden jullie het leukste: live spelen of opnames maken in de studio?
Zoals ik al zei, we hebben erg, erg genoten van het optreden in de Effenaar. Beide zaken hebben hun voordelen maar uiteindelijk gaat het toch allemaal over live optreden, reizen naar allerlei steden en spelen voor mensen. Daarom maken we muziek.

Wat waren de hoogtepunten van jullie carriere tot zover?
Een hoogtepunt was het winnen van de Soundcheck in het duitste Metal Hammer magazine, optredens in Wacken en Tuska o.v.a., elke tour tot zover, etc… Spelen in een redelijk succesvolle dag is elke dag een hoogtepunt en daar zijn we heel dankbaar voor.

Wat hopen jullie in de toekomst te bereiken?
We hopen een wereldspeler te worden, ik wil graag touren naar Azie, Amerika, Australie…. The Sorrow een instituut maken in de metal wereld.

Wat doen jullie als jullie geen metal spelen?
We hebben allemaal nog onze gewone baantjes, drummer Dominik is electricien, zanger Mätze werkt bij een eventmanaging bedrijf, Andi, onze gitarist werkt in een smoothie- bar en ik ben een verpleger. We hopen dat onze droom uitkomt dat we kunnen leven van onze muziek.

Bier of whiskey?
Bier, bier, bier… Absoluut! Zei ik al dat we echt van bier houden?