Vorig jaar stonden de jonge knapen van The Treatment in het voorprogramma van Alice Cooper in de Silverdome in Zoetermeer. Blijkbaar hebben ze indruk gemaakt die avond want nu staan ze als headliner wederom in Zoetermeer maar dan op het podium van De Boerderij. Met ruim 100 betalende bezoekers blijkt deze zaal op dit moment nog veel te groot te zijn voor The Treatment. De vraag is echter hoe lang dit nog zal duren want dat deze band veel potentie heeft is na deze avond wel duidelijk.

Sinds de release van het uitstekende debuutalbum This might hurt heeft de band dan ook niet stil gezeten. Naast hun eigen clubshows in Engeland mogen ze in Europa mee als support act van Alice Cooper en later Steel Panther en Thin Lizzy. Als klap op de vuurpijl mag de band vanaf juli dit jaar mee als special guest tijdens de gezamelijke tour van Kiss en Motley Crue in Amerika. Tot die tijd hebben wij dus het geluk getuige te kunnen zijn van een kleinschalige show als deze avond in De Boerderij.

Wat zo leuk is aan een jonge band als The Treatment is het onbevangen enthousiasme op het podium. Het maakt ze niet uit of ze voor een paar duizend mensen staan te spelen of voor 100 zoals vanavond. Ze gaan er volledig voor en vinden het geweldig dat de aanwezigen speciaal voor hen gekomen zijn. Vanaf opener D***k, F**k, F***t gaan alle spreekwoordelijke remmen los en is de band niet meer te houden. Gitaristen Ben Brookland en Tagore Grey en bassist Swoggle razen over het podium alsof de duivel ze achterna zit maar spelen ondertussen foutloos. Drummer Dhani Mansworth houdt het hele zaakje muzikaal solide bij elkaar. Blikvanger is zanger Matt Jones die live geen enkele moeite heeft om de verwachtingen waar te maken. Een ster in wording.

Van het debuutalbum worden o.a. Road rocket, Nothing to lose but our minds, The doctor, Just tell me why en het fantastische Departed gespeeld. Opvallend is ook een uptempo cover van de Slade klassieker Get down and get with it (met een hoofdrol voor Jones) dat bijzonder goed aanslaat bij het publiek. En over Slade gesproken, van een onlangs uitgebrachte covers e.p. (ter ere van Record Store Day) krijgen we in de toegift wederom een Slade klassieker te horen, Take me back ‘ome. Een toepasselijk einde van een zeer geslaagde avond. Van The Treatment gaan we nog veel horen!