Platenlabel Excelsior heeft een behoorlijk gevarieerde stal met vele leuke nieuwe opkomende bands. Zo ook de Amsterdamse band The Upsessions. Afgelopen Lowlands maakten de mannen al een goede indruk door het Lima podium te overmeesteren met hun klanken. Een prima show van de mannen die geheel gekleed waren in groene pakken. Was dit enkel voor Lowlands gedaan of hoort deze outfit gewoon bij deze mannen? Zijn de mannen in staat om ook een feestje te bouwen in een concertzaal in plaats van een festival? Genoeg vragen die mogelijk allemaal een antwoord opleveren, want Rockportaal waagt zich aan een avondje Reggae in de Groene Engel te Oss.

Bij aankomst in de zaal is het nog wat aan de rustige kant. Helaas is er vanavond geen supportact aanwezig, maar er wordt al verteld dat The Upsessions een show gaan neerzetten van een anderhalf uur. Er gaat dus vanavond nog heel wat gebeuren en als de klok nagenoeg half tien slaat staat er een groep enthousiastelingen voor het podium te wachten op de band. Er klinkt een reggaeversie van de alom bekende James Bond-tune door de zaal. Of het nu bewust een introtune is voor de show is onbekend, maar als de tune eindigt betreden de mannen het podium. Inderdaad, de groene pakken horen echt bij de band. Groene pakken in de Groene Engel. Tijd voor de mannen om uit te gaan pakken!

Ze gaan meteen volop van start. “Prince Naseem” blijkt de openingstrack van deze show te zijn en het feest gaat los. De Amsterdammers staan met z’n zessen op het podium en de reggae wordt op het publiek gelanceerd. Aanstekelijke en vrolijke klanken volgen elkaar vrij snel na elkaar op. De geluidsman lijkt aan het begin even ernaast te zitten, maar hij corrigeert snel, zodat het geluid van vanavond prima in orde is. Er moet ook snel geschakeld worden, want de band houdt er een straf schema op na. Er passeren veel nummers vanavond en de stemming in de zaal komt er ook steeds beter in.

De band heeft het muzikaal goed voor elkaar. Naast de normale instrumenten hebben de mannen een contrabas en een schuiftrompet tot hun beschikking. Door het gebruik van deze instrumenten krijgt de show van vanavond extra glans. De band is fanatiek en erg enthousiast, wat een positieve opsteker is voor de reggaescene. Reggaebands in Nederland zijn schaars en aangezien Doe Maar en Beef tot het verleden horen is het mooi dat er weer een band is opgestaan. Het publiek van vanavond kan dit alleen maar bevestigen en men danst vrolijk meer op de heerlijke klanken. Halverwege de show haalt de band plots een decibelmeter te voorschijn. Het publiek wordt opgeroepen om luidkeels zich te laten horen en natuurlijk is het publiek in de Groene Engel bij de eerste poging net niet hard genoeg om de decibellen van de avond ervoor te overtreffen. In een nieuwe poging lukt dit wel en dit lijkt in de zaal goed gevierd te worden.

The Upsessions gaan nog even door en nummers met klinkende titels zoals “Max, you can’t ride a monkey”, “Brian the Big Black Butcher” en “Reggae Funkalicious” komen voorbij. Echter het hoogtepunt wordt wel bereikt als een groot gedeelte van het publiek wordt uitgenodigd om op het podium mee te komen dansen en zingen. De “hit” “Beat you Reggae’ wordt gespeeld en daar waar het normaliter door mannen wordt gezongen is er nu een zangeres opgestaan vanuit het publiek. Een leuke versie van het nummer passeert en iedereen verlaat weer het podium. Na nog een toegift van een drietal nummers zit de show er op voor de groep uit Amsterdam. Men heeft kunnen genieten vanavond en de groene outfits kunnen weer worden ingeladen, op naar de volgende show!