zombiesThe Zombies, met de belangrijkste leden Rod Argent (toetsten), Colin Blunstone (zang) en Paul Atkinson (gitaar), ontstaat in 1962. Ondanks dat er enkele hits worden gescoord, She’s Not There en Tell Her, slagen ze er niet in om er een succesvol vervolg aan te geven. In 1967 nemen ze het besluit  om te stoppen, maar niet voordat er nog een keer de studio wordt ingedoken. Dit om het album Odessey and Oracle op te nemen, wat achteraf hun grootste meesterwerk blijkt te zijn. Met nummers als This Will Be Our Year en Time Of The Season geldt dit album nog steeds als klassieker voor liefhebbers van psychedelische pop. 

Na het uiteenvallen vormt Rod Argent de band Argent, waarmee hij succes heeft met het album All Together Now en de single Hold your Head Up. Nadat Argent in 1976 stopt, wordt Rod Argent een veelgevraagd sessiemuzikant. Zo speelt hij onder meer tijdens opnamen van oud-Zombiezanger Colin Blunstone. Daarnaast blijft hij componeren en is hij actief als producer. Colin Blunstone begint na het stoppen van The Zombies aan zijn solo-carrière en werkt later als zanger bij The Alan Parsons Project.

In 1990 komen de oorspronkelijke Zombies-leden Blunstone, White en Grundy weer samen om de cd The Return of the Zombies op te nemen,

Tien jaar later besluiten Colin Blunstone en Rod Argent weer samen te werken, en wordt de band weer tot leven gewekt. In 2001 verschijnt het album Out of the Shadows en gaat de band ook weer op toernee. In 2004 verschijnt het album As far as I can see en in 2011 het album, Breathe Out Breathe In.

Vanavond bestaat de band uit Rod Argent (toetsen), Colin Blunstone (zang), Tom Toomey (gitaar), Jim Rodford (bassist, ex-Kinks/ex-Argent) en Steve Rodford (drums). In een behoorlijke gevulde zaal van Paradiso, het concert is niet uitverkocht, speelt de band niet alleen nummers van The Zombies maar ook van Colin Blunstone, The Alan Parsons Project en van Argent. De band wil volgens Argent niet alleen terug maar ook vooruit kijken. Aan een nieuw album wordt dan ook gewerkt. Tussen de nummers door geeft Argent uitleg over het nummer of vertelt wel een leuke anekdote. Hoogtepunt van de avond is het ruim tien minuten durende nummer Hold your Head Up dat pas begint nadat Argent eerst heeft uitgelegd dat het nummer niet door hem maar door Chris White is geschreven. Tijdens het nummer komt zelf Blunstone helemaal los en ik denk even dat de goede man lijkt te gaan stagediven maar het blijft bij warmdraaien. Luid applaus is er als het nummer heel geraffineerd over gaat in tulpen uit Amsterdam. Nadat nog een kraker, She’s Not There (Santana heeft er in 1977 een grote hit mee), is gespeeld lijkt het concert ten tijde. Maar zowel Argent als Jim Rodford vinden het nog geen tijd. En gelijk hebben ze. Het publiek beleeft een fantastische avond en de band zelf is niet minder enthousiast. Nog drie nummers volgen en dan is het mooi geweest. The Zombies, een meer dan sympathieke band.