Regelmatig komen bands tijdens hun tour bij dezelfde zalen uit als waar ze eerder al eens gespeeld hebben. Voor sommige locaties duurt het soms wat langer. Op 18 februari 1993 stond de band Therapy? op de bühne van de Effenaar, maar sindsdien zijn ze nimmer teruggekeerd naar Eindhoven. Op 16 november was het eindelijk tijd voor de terugkeer van de mannen van Andy Cairns, de mannen van Therapy?

[singlepic id=7046 w=320 h=240 float=left]De zaal van de Effenaar is vanavond echter niet alleen gereserveerd voor de mannen uit Ierland. Het voorprogramma Paceshifters heeft de eer te mogen openen en doen dit zeer verdienstelijk. Als Peter Pan Speedrock een eigen school zou hebben zouden deze mannen absoluut goede leerlingen kunnen zijn. De gebroeders Dokman halen vernietigend uit met hun gitaren en Koen Klarenbeek weet wel raak met de drums. Een ware rockshow met de drie-eenheid der rock ’n roll: drums, basgitaar en leadgitaar. Deze jonge mannen bewijzen dat er veel aanstormend talent is in Nederland en dat er naast Dewolff meer broers zijn die het samen in de muziek best wel eens kunnen gaan maken. Dit vertrouwen is overigens versterkt door Suburban Records, waarop hun eerste echte plaat is uitgebracht. We horen vast nog wel eens meer van ze!

Van wie we in het verleden al veel meer gehoord hebben zijn de mannen van Therapy? De band brengt op hun nieuwe tour een ode aan hun album Troublegum. Dit album hebben ze tijdens deze tour op verschillende plekken integraal gespeeld, maar voor vanavond staat er wat anders op het programma. Zo houdt de band er ook voor zichzelf de lol in en in hun muzikale catalogus staan voldoende nummers om een flinke show mee te kunnen vullen. Echter is de opener “Unbeliever” wel weer van het eerder genoemde album. Vervolgens beland de band in een groots energieke show met nummers van veel verschillende albums. De [singlepic id=7058 w=320 h=240 float=right]band bestaat inmiddels al een ruime 20 jaar en 20 jaar komt ook muzikaal op meerdere vlakken voorbij. De goedgevulde zaal van de Effenaar kan dit ook zeer waarderen en op vele nummers wordt luidkeels meegezongen. Tussendoor maakt zanger Andy nog menige grappen en doet hij een poging om het woord klootzak goed uitgesproken te krijgen. Het zijn ook meestal de scheldwoorden die buitenlandse band in Nederland het snelste oppikken…. Hoewel de band al een tijdje onderweg is en al menig optreden op hun lijst heeft staan is de energie er niet minder om. Was het jonge voorprogramma Paceshifters nog vol energie, Therapy? doet er absoluut niet aan onder. Dit is vooral duidelijk door de continu op het podium op en neer stuiterende bassist Michael McKeegan en natuurlijk de drums die menig klap van Neil Cooper hebben moeten verduren. De band voedt de zaal en het publiek geeft de band zo weer hun energie terug, het samenspel is gesmeed. Als vervolgens dan ook veel oude bekende hits voorbijkomen kan de avond niet meer stuk. “Potato Junkie”, “Isolation”, “Stories” en misschien wel hun grootste hit “Diane” ontbreken niet en Therapy? heeft zo voor velen weer even een stukje jeugdsentiment naar boven gehaald. Als de klok dan ook bijna elf uur slaat zit het er op en kan de Effenaar gaan uitkijken naar het volgende bezoek van de Ieren aan de Effenaar. Hopelijk laten ze dan niet meer zo lang op zich wachten!

[nggallery id=578]

[nggallery id=579]