Voor de derde keer dit jaar staat Thin Lizzy op een Nederlands podium. Een gewaagde zet aangezien de twee optredens die de band in februari in Haarlem en Tilburg deed niet uitverkocht waren. In De Pul is dat niet anders en blijft de teller zelfs steken op slechts 367 betalende bezoekers.

En dat is in amper anderhalf jaar tijd een behoorlijke terugval in vergelijking met een bomvol Paradiso in januari 2011. De reden ligt echter voor de hand, Thin Lizzy speelt te vaak in Nederland en qua setlist veranderd er niet of nauwelijks iets. Het optreden in Uden is het eerste van de nieuwe tour maar ook nu krijgen we exact dezelfde set voorgeschoteld als in Haarlem en Tilburg eerder dit jaar. En dat is jammer want bij een nieuwe tour hoort eigenlijk ook een nieuwe setlist.

Maar ondanks alles staat het optreden als een huis en is de band in grootse vorm. Gitaristen Scott Gorham en Damon Johnson vulllen elkaar perfect aan en het is opmerkelijk dat Gorham na al die jaren nog niets aan klasse heeft verloren. Ook zanger/gitarist Ricky Warwick is wederom uitstekend op dreef en verdiend respect voor zijn charme en enorme inzet. Ondanks dat hij iedere avond dezelfde nummers zingt en altijd dezelfde praatjes tussendoor houdt legt hij wel zijn hele ziel en zaligheid in het optreden.

In de anderhalf uur dat de band op het podium staat passeren nummers als Are you ready, Jailbreak, Waiting for an alibi, Dancing in the moonlight, Angel of death en Whiskey in the jar de revue. Zoals altijd zijn Emerald en Black rose de muzikale hoogtepunten van de avond waarin Gorham en Johnson zich flink kunnen uitleven. Het zijn dan ook nummers waar niemand ooit genoeg van zal krijgen. Laten we hopen dat dit ook voor Thin Lizzy geldt. Mijn advies: voorlopig even niet meer in Nederland spelen en volgend jaar terugkomen met een geheel vernieuwde setlist.