Na de grindcore van gisteren (Napalm Death) nu avondje gotiek en dat past ook wel op een zondag. De line up deze keer: Stoneman, Orden Ogan en Tiamat. Een mooi affiche zou je denken en dat is het ook.

[singlepic id=7433 w=320 h=240 float=left]De aftrap vanavond werd gegeven door Stoneman, een dark metal band uit Zurich. Vooral de stem van zanger Mikki Chixx viel in positieve zin op soms vol, soms skriekend, soms grungend. In essentie was het een zeer prima optreden. Grappig ook dat juist bij de Duitstalige nummers (o.a. Wer ficken will…) onmiddellijk een Rammstein-gevoel opkomt. Jammer dat het publiek er wat apathisch onder bleef, de band had wat mij betreft meer enthousiasme verdiend.

Band twee was Orden Ogan en niet zoals op de Dynamo site aangekondigd, Lord of the Lost. Deze Duitse band speelt power metal, doorspekt met Keltische invloeden. Anders dan Stoneman deed men zijn uiterste best het publiek er bij te betrekken. Dat lukte slechts mondjesmaat en kwam op een bepaald moment zelfs wat beschamend over. Het optreden zelf was vermakelijk met gemakkelijk in het gehoor liggende muziek. Van die soort die je bij het tweede refrein al meezingt. Dit zou je dan misschien ook meteen weer een min puntje kunnen noemen: het is misschien allemaal wel wat te eenvoudig.

[singlepic id=7448 w=320 h=240 float=right]Als laatste band betrad Tiamat het podium. Vooraf was al gemeld dat de show een belangrijke licht component zou hebben. Dat werd helemaal de waarheid, een feestje voor de fotograaf dus. Maar ook muzikaal was het een topper. De bariton van zanger Edlund, mooie melodielijnen en een goed samenspel. Misschien is dit wel de beste band die ik dit jaar bij Dynamo heb gezien en gehoord, al zal persoonlijke smaak vast een doorslaggevende rol spelen bij dit oordeel.

Al met al een zeer welbestede zondagavond, met Tiamat als absolute topper, Stoneman als verrassing en Orden Organ met een prima optreden.

[nggallery id=605]

[nggallery id=606]

[nggallery id=607]