Zijn naam gonst al een poosje rond als zijnde een bijzondere jongen (net 20 geworden!), gezegend met een gouden stem: Tim Knol. Met een pak geweldige songs onder z’n arm staat hij klaar om de harten van de muziekliefhebbers te veroveren. Een jongen, bovendien, waar grote namen uit de Nederlandse popmuziek mee weglopen. Zo werd hij reeds op sleeptouw genomen als voorprogramma tijdens de afscheidstournee van Johan en schreef Neerlands meestergitarist Anne Soldaat een liedje voor het debuutalbum.

Op het album spelen behalve Soldaat ook Jacob de Greeuw (Johan) en Jeroen Kleijn (Spinvis, Johan, El Pino & The Volunteers) mee. Gelouterde namen, die allemaal erkennen met een bijzondere debuut-cd bezig te zijn geweest. Tim: “Om op je twintigste al je eigen plaat te mogen opnemen met zulke mensen is natuurlijk uniek en iets waar ik enorm trots op ben.”

Tim Knol is opgegroeid met de platencollectie van zijn vader en dat is te horen. Of je zijn muziek nu omschrijft als roots, nedericana, sixties- of seventiesrock, in alles hoor je zijn liefde voor oude helden. Tijdloze liedjes met een rauw randje en die ongelofelijke stem van een jongen uit Hoorn die muziek maakt waarin het beste uit heden en verleden samenkomt. Zoals Wilco dat doet bijvoorbeeld.

Eind januari 2010 verschijnt het album bij Excelsior Recordings. Namens Excelsior zegt Ferry Roseboom dat hun hele team ook heel fier is dat Tim Knol zich aan het label verbonden heeft. “Maar wat wil je, die jongen is zo goed, daar wil je echt graag mooie dingen mee maken. En die plaat, dat is echt een droomdebuut.” Voorspellingen zijn gevaarlijk in de popmuziek, maar dat de 20-jarige singer/songwriter een mooie toekomst tegemoet gaat, lijkt te zijn voorbestemd.

Live wordt Tim Knol ondersteund door een veelzijdige band bestaande uit:

Matthijs van Duijvenbode: toetsen
Jeroen Overman: bas
Kees Schaper: drums
Anne Soldaat: gitaar

Marten de Paepe maakt muziek op het snijvlak van folk en pop. Kleine, intieme liedjes worden afgewisseld door steviger werk met een vierkoppige band. De Paepe speelt zijn muziek met minimale middelen. Hij verstaat de kunst van het weglaten en geeft alle ruimte aan zang en gitaar. Marten de Paepe speelt met gevoel voor traditie, zonder het heden uit het oog te verliezen. Zijn muziek is ouderwets en toonaangevend tegelijkertijd.

Dit optreden vindt plaats op donderdag 11 maart 2010 in 013 Tilburg. Het optreden begint om 20:30 uur.

Rockportaal.nl zal van dit optreden verslag doen.