The Magic Got Killed is het zelf geproduceerde debuutalbum van het Gentse duo ‘Too Tangled’, dat bestaat uit Eva Buytaert en Roeland Vandemoortele. Op de een of andere manier doet dit duo meteen denken aan bands als The White Stripes, XX, The Kills en Blood Red Shoes. 

Naast het feit dat het een duo is waarbij de levens op één of andere wijze verbonden zijn met elkaar houden de gelijkenissen met bovenstaande bands op. Op muzikaal vlak is er namelijk te weinig om de andere duo’s in één adem te kunnen noemen met Too Tangled. Dat wil uiteraard niet zeggen dat we hier te maken hebben met een ondermaats presterende band. De band klinkt zelfs bijzonder verrassend.

Over wat de relatie tussen de twee Belgen is wordt veel gespeculeerd echter als we diep in de teksten gaan wroeten en goed de muziek tot ons nemen is het zo klaar als een klontje dat de twee elkaar bijzonder goed mogen. De chemie tussen Eva en Roeland komt in veel nummers erg goed naar voren. Helaas wordt ondanks deze bijzondere wisselwerking de muziek zelf nergens echt spannend.

De opbouw van het album is ook nogal eigenaardig. Na eerst een paar nummers de beuk erin gegooid te hebben volgen vier nummers waarin duidelijk gas terug wordt genomen. Dit zal vast een bepaalde bedoeling hebben gehad maar helaas wordt hierdoor de vaart eruit gehaald. Wel zijn de rustige nummers tekstueel erg sterk en komt de spanning tussen man en vrouw goed terug.

Not my cup of tea, maar voor de liefhebber van o.a. XX en The Kills is dit wel een aanrader. De rest zal naar verwachting hier weinig tot niets voor voelen.