Dat de concurrentie hevig zou zijn met 7zuma7 bij de buren en het Metal Female Voices Fest net over de grens was verwacht. Toch wisten enige tientallen enthousiastelingen de weg naar de altijd gezellige kelder van Dynamo in Eindhoven te vinden. Voor een avondje gothic  en melodic Metal.

[singlepic id=12990 w=320 h=240 float=left]De voormalige metal kroeg is inmiddels lekker gevuld als Scenario II een uurtje later aftrapt dan gepland. De reden hiervoor is een vertraging van het vliegtuig van de hoofd act van vanavond. Scenario II is een Eindhovense band die  melodische death metal maakt, overgoten met een mooie vrouwen stem. Het resultaat is een erg goed optreden waarbij vooral de afwisseling opvalt. Een act van 40 minuten die geen moment verveeld.

Trail of tears heeft een donkerder stijl met duidelijke invloeden van black metal. Dit maakt dat de muziek wat vlakker overkomt dan wat we eerder vanavond hoorden. Neemt niet weg dat het samenspel tussen diepe grunts van zanger Ronny Thorsen en soms extreem hoge sopranen van Cathrine Paulsen bij vlagen erg lekker klinkt. [singlepic id=13006 w=320 h=240 float=right]Toch is het optreden niet zo spannend als het voorprogramma en naar het einde toe wordt het zelfs eentonig. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat het wegvallen van de tweede gitarist (Pål Olsen) vorig jaar hier ook een steentje aan bijdraagt.

Dynamo het aangedurfd juist dit weekeinde een concert als deze te programmeren , de venue en de hoeveelheid publiek klopt echter goed waardoor een gezellige sfeer ontstaat met twee prima bands. Zoals wel vaker spreekt de originaliteit van de support act dan net even wat meer tot de verbeelding dan de gearriveerde garde later op de avond.

[nggallery id=1082]

[nggallery id=1083]