De 013 is jarig. De zaal bestaat 13 jaar en bij een jubileum zoals dit hoort natuurlijk een mooi feest. Hiervoor hebben ze een band uit België in huis gehaald. Triggerfinger heeft zich in een korte tijd enorm populair gemaakt. Geen festival kon meer om hen heen en de schare fans werd als maar groter. Stonden de mannen voorheen nog in de kleinere zalen van het land, nu barsten deze bij deze shows bijna uit hun voegen. Vandaar dat Triggerfinger vanavond hun weg heeft gevonden naar de 013 in Tilburg om daar iedereen te plezieren met hun heerlijke klanken.

[singlepic id=13513 w=320 h=240 float=left]De aftrap van de avond is voor de uit Gorinchem afkomstige band Kinkobra. Een energiek viertal wat al een flinke tijd aan de weg aan het timmeren is als support acts voor diverse grote namen als Agua de Annique, Krezip, Intwine en ook al diverse keren voor Triggerfinger. Een kruising van o.a. Peter Pan Speedrock, Linkin Park en Nirvana is wat het publiek op zich afgevuurd krijgt in een set van een half uur. Een half uur waarin de band er geen gras over laat groeien en geen minuut verloren laat gaan. Snel, stevig en snoeihard wordt er ingezet om dit nivo geen moment te laten verslappen. Resultaat is een indrukwekkende opening van de avond waarin verveling geen moment toeslaat. Sterker: het is jammer dat ze “maar” een half uur mogen spelen. Het enthousiasme vanuit de zaal is dan ook helemaal op z’n plaats, en deze band heeft genoeg potentie in huis om ooit op te klimmen van support act naar headliner!

[singlepic id=13456 w=320 h=240 float=right]De zaal is al aardig opgewarmd, maar het uitverkochte 013 krijgt nog een schitterende supportact voor hun kiezen. Drums Are For Parades komen het podium op en eigenlijk gaat het er vanaf de eerste tonen hard tegenaan. De band timmert flink aan de weg en mag voor Triggerfinger een aantal keer het bal voor hen openen. De band speelt hard en lomp. Rauwe gitaren zorgen ervoor dat het powertrio er een heel lekkere show van maakt. Frontman Wim Reygaert zweept graag het publiek wat op door af en toe wat te roepen en te brullen. Hoewel hij misschien wel de frontman is kun je hem eigenlijk geen zanger noemen. De band uit Gent gebruikt bijna geen teksten en laat voor de muziek voor zich spreken. Bij bepaalde acts wil je teksten wel eens missen, maar bij Drums Are For Parades is dit niet het geval. Opmerkelijk feit is het nummer “Idiot Check” waarop we zowaar nog een saxofoon horen. Een aparte combi die ook prima wordt ontvangen. De bassen staan dan ook vandaag vol open en de bekers die tegen wat luidsprekers staan deinen prima op de muziek mee…..

[singlepic id=13484 w=320 h=240 float=left]Vervolgens wordt er snel omgebouwd en zien we het alom bekende gordijn opduiken aan de achterkant van het podium. Triggerfinger is in aankomst en hiervoor is iedereen gekomen. Als dan ook de intromuziek klinkt volgt er al een luid applaus. De heren uit België zijn enorm populair en hebben door hun vele optredens de afgelopen jaren veel fans voor zich gewonnen. Ze lijken dan ook al bijna de wedstrijd gewonnen te hebben alvorens nog maar 1 noot te hebben gespeeld. Echter kent de show van Triggerfinger een trage start. De band mag op een festival vaak een uur spelen en weten dan al het goede hierin te proppen. Nu hebben ze langer de tijd en mogen ze de nummers wat oprekken. Helaas doen ze dit soms net wat te veel. Ook de nummers aan het begin van de set zijn niet de meeste bekende werken van de band. Als dan de show een aantal nummers verder is begint Triggerfinger echt op stoom te komen.

Triggerfinger op stoom is een geoliede machine die maar doordendert. Zanger Ruben Block en de zijnen trakteren het jarige 013 op de bekende hits. Deze zijn voor het tweede gedeelte van de show bewaard. Het publiek hoort graag “All This Dancin’ Around” en “First Taste” en “Is It” en dit drietal komt achter elkaar voorbij. Het grote smullen is begonnen. Ook muzikaal is het enorm genieten geblazen. Bassist Monsieur Paul bespeelt zijn instrument als ware grootmeester en drummer Mario Goossens geeft zijn drumstel ook een flink pak slaag. Ook tijdens de drumsolo bewijst deze drummer zijn klasse. De blikken van het publiek zijn vanavond natuurlijk ook gericht op zanger Ruben Block. De charismatische leider is goed bij stem en heeft de zaal vanavond in zijn binnenzak.

Helaas komt er aan elk feest een eind, maar het publiek heeft hier een andere mening over. Luid gejuich en geschreeuw klinkt van voor tot achterin de zaal, men wil meer! En men krijgt meer! De band komt (natuurlijk) terug om nog een paar nummers te spelen, waaronder de single “Let it Ride”. Vervolgens verdwijnt de band weer van het toneel om vervolgens nog eenmaal terug te keren. Hun huidige tour heeft titel “It Hasn’t Gone Away” en dit nummer komt vervolgens voorbij. Velen zitten echter op een ander nummer te wachten. Ruben Block zong in De Wereld Draait Door een schitterende versie van “Sweet Dreams” van The Eurythmics en eigenlijk mag deze track vanavond niet ontbreken. Op TV was het een rustig nummer, maar vanavond in de 013 mag het allemaal veel en veel harder. Triggerfinger geeft alles en laat ook de zaal in 013 op hun grondvesten trillen. “Sweet Dreams” heeft een nieuw arrangement gekregen en elk bandlid staat aan de rand van het podium om zo iedereen nog eenmaal te laten genieten. “Sweet concerts are made of this, who am I to disagree?”

[nggallery id=1117]

[nggallery id=1115]

[nggallery id=1116]