Triggerfinger bestaat twintig jaar en viert dat met een aantal bijzondere shows. Op 18 mei staat de Belgische rockband in Muziekcentrum Enschede, op 2 juni twee maal in de Tolhuistuin in Amsterdam inclusief een barbecue met de band, op 28 juni in het Nijmeegse Openluchttheater de Goffert en tot slot op 31 augustus in de Onderzeebootloods in Rotterdam. De kaartverkoop voor deze concerten start vrijdag 25 januari om 10.00 uur.

Sinds de start van de band in 1998 bracht het trio bestaande uit zanger en gitarist Ruben Block, drummer Mario Goossens en bassist Paul Van Bruystegem vijf studio- en twee livealbums uit. Sedert het laatste ‘Colossus’-album in 2017 werd gitaarvirtuoos Geoffrey Burton ingelijfd, en zo is Triggerfinger voor het eerst tot een kwartet uitgegroeid.

Op 8 februari verschijnt TF20, een speciale Triggerfinger jubileum box met 4 vinyls, 3 cds en een fotoboek met 60 pagina’s.

Ook bouwde de band al snel een ijzersterke live reputatie op en is het een van Nederlands populairste live acts dankzij optredens in het hele land en op de diverse festivals waaronder vier keer Lowlands en vijf keer Pinkpop. Op 3 februari is de band met speciale gasten te zien in een uitverkocht TivoliVredenburg.