Een ruime week geleden zijn Arcade Fire, Tiga, James Zabiela, Hadouken! en Gramophonedzie bekendgemaakt als eerste acts in de line-up van EXIT 2011. Nu kan Portishead aan het lijstje acts worden toegevoegd.

Met kenmerkende elementen van cool jazz en acid house, atmosferische duistere beats en de onweerstaanbare melancholische stem van zangeres Beth Gibbons veroverde deze band al snel de harten van vele triphopliefhebbers. Het debuutalbum ‘Dummy’ uit 1994 bevat onder meer de hitsingles ‘Glory Box’ en ‘Sour Times’. Hiermee won de band diverse prijzen, waaronder de Mercury Music Prize. In 1997 volgde het tweede succesvolle album ‘Portishead’, met daarop de hitsingle ‘All Mine’, en een jaar later volgde een live-album in samenwerking met het New York Philharmonic.

Na het succes in de jaren ’90 volgde een lange stilte, die in 2008 werd doorbroken met het derde album ‘Third’. Dit album werd opnieuw zeer lovend ontvangen door de muziekcritici. In 2011 volgt een vierde album en een tour die onder meer langs EXIT voert. De wonderlijke energie van het optreden binnen de kasteelmuren van het Petrovaradin Fort zal ongetwijfeld voor een unieke herinnering zorgen in de geheugens van de bezoekers.

Voor meer info: http://www.exitfest.nl