Dat Uriah Heep na al die jaren nog steeds ongekend populair is blijkt wel uit de volle zalen die de band nog steeds moeiteloos trekt. Zo ook het optreden in Hedon dat volledig uitverkocht is. Die populairiteit is overigens volkomen terecht want buiten het feit dat de laatse twee studioalbums van de band van hoge kwaliteit zijn maakt Uriah Heep ook op het podium nog steeds grote indruk.

Onder aanvoering van zanger Bernie Shaw kost het de band weinig moeite om het publiek voor zich te winnen. Shaw is niet alleen een fantastische zanger maar ook een uiterst sympathieke frontman. Maar eigenlijk straalt de hele band veel spelvreugde uit. Vooral gitarist Mick Box staat het gehele optreden met een brede grijns op zijn gezicht en geniet na al die jaren nog van iedere minuut die hij op het podium staat. Uriah Heep overtuigd deze avond dan ook op alle fronten. Het geluid is perfect en de band draait als een geoliede machine.

Het optreden gaat overdonderend van start met I’m ready (afkomstig van het nieuwe album Into the wild) en de klassiekers Return to fantasy en Stealin’. Bij Stealin’ staat de zaal al volledig op zijn kop, mede door toedoen van Shaw die in het nummer werkelijk excelleert. Ook drummer Russel Gillbrook is een bezienswaardigheid op zich. Deze “hardhitter” geeft de band een enorme boost energy en speelt met drumstokken zo groot als slagbomen. Alleen de drumsolo (al vroeg in de set) is nogal overbodig omdat hij daarvoor de juiste souplesse lijkt te missen. Bovendien laat hij tot twee keer toe een drumstokje uit zijn handen glippen (wellicht door vermoeidheid van een lange tour) dus echt indruk maakt het niet.

Ook mag bassist Trevor Bolder niet onvermeld blijven. Niet alleen een formidabele bassist maar ook gezegend met een indrukwekkende bassound. Zo is het instrumentale gedeelte in Look at yourself groots mede door Bolder’s onnavolgbare spel. Nummers van het nieuwe album Into the wild worden ook gespeeld waarvan vooral het titelnummer uitstekend overkomt. Maar uiteraard draait het bij een band met zo’n grote historie voornamelijk om de klassiekers. En met o.a. Lady in black, July morning, Gypsy, Easy livin’ en het geweldige Free & easy (inclusief 5 headbangende fans die op het podium worden uitgenodigd) komen er genoeg aan bod om iedereen tevreden te stellen. In deze vorm kan Uriah Heep nog jaren mee!