Afgelopen vrijdag was de allereerste editie van Vlijmscherp! Dit is een nieuw concept van de Groene-Engel waar onbekende bands die op het punt staan om door te breken optreden. Hierbij kun je denken aan verschillende muziekgenres als indie en rock tot electronisch of meer folky. Op deze eerste avond stonden Capeman, Navarone en Birth of Joy op het programma.

Als eerste is het de beurt aan Capeman. Deze band heeft een Engelse rocksound met een indie sausje erover heen. De nummers zijn vrolijk en dansbaar en dat laat het publiek zo vroeg op de avond al zien. De band geniet er zichtbaar van en maakt onder het optreden grapjes en probeert het publiek bij hun show te betrekken. Capeman is een uitstekende opener van deze avond.

Daarna komt Navarone het podium op. Ze beschrijven hun muziek als jaren 70 rocksound met een moderne twist. De show van Navarone wordt goed opgebouwd en is een belevenis om naar te kijken. De mannen zijn aanstekelijk enthousiast en zorgen voor een feestje in de Groene-Engel. Navarone is het absolute hoogtepunt van de avond en geeft zelfs een toegift wat het publiek met open armen begroet.

[singlepic id=20176 w=320 h=240 float=right]Na Navarone is het tijd voor de laatste band van deze eerste editie Vlijmscherp! De eer om afsluiter te zijn is aan Birth of Joy. De sound van deze drieman band is beïnvloed door de blues en rock n’roll en doet ons denken aan The Doors. Birth of Joy zet de toon van de avond verder en zorgt dat het publiek hun aandacht niet laat verslappen. Birth of Joy is een goede afsluiter van deze eerste editie van Vlijmscherp!

Vlijmscherp! is voor de eerste keer erg goed bevallen en daarom wachten we alweer tot de volgende editie die op 21 december plaats vind. Hier spelen Palio Superspeed Donkey en Bombay Show Pig.

[nggallery id=1705]

[nggallery id=1706]

[nggallery id=1707]