Voor deze avond ben ik helemaal afgereisd naar, voor mij, de andere kant van het land. Amstelveen om precies te zijn. Aangezien dit een eind reizen was lukte het me, jammer genoeg, niet om vanaf het begin aanwezig te zijn. Deze avond  zou mij VNV Nation, met als voorprogramma Destroid, gaan brengen. Ze hadden de dag hiervoor al in Dordrecht opgetreden, maar nu was ook aan mijn kans om beide bands te gaan zien.

Destroid bestaat uit een zanger en een toetsenist. Ik kende ze zelf niet, maar ze maken zogezegd “Electro-industrial” muziek. Het publiek lijkt de band al te kennen en staat vanaf het begin al hardop mee te zingen met de liedjes. De drum was lekker opzwepend en het publiek lijkt al aardig in de stemming te komen voor het hoofdprogramma. De band sluitt af met het nummer Judgement Throne, dit nummer is ook wat meer in de stijl van VNV Nation. Het publiek lijkt erg blij te zijn met het nummer en schreeuwt mee op verzoek van de zanger. Tijdens het lied zet de zanger het geluid uit en vraagt het publiek om de handen omhoog te doen en te zwaaien. Toen hij de muziek wilde aan zetten moest hij het geheel terugspoelen, waarop iedereen hardop begon te lachen.  Hij antwoord hierop zelf: “It’s not a tape, almost..”. Het publiek lijkt zich hier weinig van aan te trekken en blijft vrolijk zwaaien.  Het nummer eindigt met een stevig stukje dub-step en een bedankje van de zanger.

Over de volgende band, VNV Nation, heb ik al veel dingen gehoord. Waaronder dat ze live zeer goed zouden spelen, en dat er bij bepaalde nummers erg veel emotie te zien zou zijn in het publiek. Ik ben erg benieuwd wat deze band me te brengen heeft en om kwart voor 10 precies, begint het intro van VNV Nation. Ze hadden beloofd vanavond een extra lange show te spelen en dit hebben ze ook waar gemaakt. Het optreden duurt maar liefst drie uur.
Te beginnen met een van de nummers waarmee de band doorgebroken is, Chrome. Het publiek begint meteen te springen. Tijdens en na het nummer heeft de zanger een aantal leuke praatjes met het publiek. Onder andere over een jongen met een AC/DC pet, waar hij toch wel respect voor zegt te hebben. Tijdens het nummer dat hierna kwam had iemand een ballon op geblazen, de zanger (Ronan) is hoorbaar uit zijn concentratie en zingt daarom “Traveling trough space and time with a *** balloon in my hand”. Wat tevens ook de titel is van het nummer, op uitzondering van het ballon gedeelte. Ze krijgen een groot applaus waarop Ronan heel hard “Stop!” roept waardoor iedereen stopt met klappen. Bij “Go!” gaat het applaus gewoon weer verder, en vervolgens speelt hij vrolijk verder met het publiek.
Het nummer “Illusion” wordt gestart en het hele publiek raakt  in een andere sfeer. Het is een rustiger nummer dan de overige nummers van de band. Het publiek staat niet alleen mee te wiegen maar een aantal mensen om me heen barst in tranen uit. De tekst van het nummer beschrijft veel gevoelens en herkenbare situaties. Dat een lied zoveel teweeg kon brengen heb ik nog nooit mee gemaakt. Ik vind het echt heel mooi om mee te maken.

Op de setlist stonden voor vanavond vele hits. Maar omdat dit een extra lange set was, hebben ze ook een aantal nummers gespeeld die ze al jaren niet meer tijdens concerten speelde. We hadden onder andere de eer om het nummer Electronaut weer eens te horen. Dit is een van de eerste nummers die VNV Nation ooit gemaakt heeft. En met dit nummer werd de show afgesloten. Het was echt een feest en ik vond het zelf echt de moeite waard.