Lakei is niet bang om haar publiek ook niet voor de hand liggende combinaties te presenteren. Integendeel. Zijn vreemde combi’s achteraf niet vaak de meest interessante?

Allereerst VoiVod. Een eigenzinnige band met een volkomen eigen geluid en een uniek bandconcept. In de loop der jaren evolueerden de Canadezen van nietsontziende herrie naar thrash, maar ook naar avant-garde en alles wat daar tussen zit. Vorig jaar traden ze voor het eerst sinds lange tijd (9 jaar om precies te zijn) weer op in ons land en wel het op het Friese Waldrock. Een paar jaar geleden was het nog maar de vraag of de band überhaupt nog ooit te zien zou zijn: de dood van oerlid Piggy (Denis D’Amour), de verslaving van zanger Snake (Denis Bélanger); het zat de band niet bepaald mee. Het inspringen van bassist Jason Newsted (ex-Metallica) in 2006 blijkt achteraf de redding te zijn geweest voor de band. Na zijn bijdragen op de albums ‘Katorz’ en “VoiVod’ plukt hij ook weer aan de vier snaren op het meest recente album ‘Infini’. Of hij er live bij zal zijn is nog maar de vraag. Is hij niet van de partij dan is daar altijd nog oud-bassist Blacky (Jean-Yves Thériault) die in kan springen. Tegenwoordig worden de gitaarpartijen – ook live – verzorgd door Daniel Mongrain (van het eveneens Canadese Martyr). We zijn meer dan trots dat de uit duizenden herkenbare metalband VoiVod gekozen heeft voor een eenmalig en uniek concert in Helmond.

From Hell To Texas, Let Them Eat Pussy en ‘Say Something Nasty’; albumtitels van Nashille Pussy die niets aan duidelijkheid overlaten. De band rondom zanger en gitarist Blaine Cartwright en zijn vriendin Ruyter Suys op gitaar rockt als een tierelier. Krachtige rock riffs, trailer thrash, boogiewoogie ritmes en een bluesharmonica: het komt allemaal voorbij bij de band uit Atlanta, Georgia. Twee mannen en twee vrouwen, alle vier ‘born to die in a rock ‘n’ roll band’. Motörhead’s Lemmy is een vriend en fan van de band. Zegt dat niet genoeg?