Volbeat stond afgelopen november voor een afgeladen volle 013, klaar om te rocken. Zanger Michael Poulsen geeft al snel aan niet fit te zijn maar alsnog alles te geven. Dat doet hij en na nog geen half uur spelen zakt hij in elkaar op het podium. Einde oefening. Al snel bericht de band dat Michael Poulsen oververmoeid is, inmiddels weer op de been is en dat ze het snel goed maken.  Op woensdag 24 februari vult 013 zich wederom in volle verwachting van een rockende show van Volbeat.

 In het voorprogramma staat de Duitse band Bullet Monks. De zanger is mega enthousiast en weet daarmee het publiek alvast op te warmen voor wat er gaat komen. De band (die verder niet veel enthousiasme uitstraalt, op de zanger na) speelt ouderwetse rock’n roll met een vleugje metal. Om mij heen zie ik mensen tevreden naar elkaar knikken. Een goed begin.

 En waar Volbeat de vorige keer jammerlijk geëindigd is, pakken ze de draad vanavond weer op. Als het licht is gedoofd en de spot aan is, wordt er iets het podium opgedragen door een aantal mensen. Even goed kijken en dan staat Michael Poulsen op en neemt zijn applaus in ontvangst. Direct daarna wordt het nieuwe nummer ‘Warrior Call’ ingezet. Tijdens het optreden in december stortte zanger Michael Poulsen tijdens dit nummer in elkaar op het podium. Na te knallen met de eerste nummers, bedankt Michael zijn fans voor de steun van de afgelopen periode en belooft er een super show van te maken. Hij grapt met de vraag of we al die tijd hier hebben gewacht en bevestigd zelf ook nog even dat hij niet dood is zoals op internet werd bericht. Alleen maar applaus en gejuich voor deze artiest.En zijn woorden worden waar gemaakt. Volbeat knalt als nooit te voren.

De energie spat van het podium en het publiek is laaiend enthousiast. Hier heeft iedereen lang op moeten wachten.Vol overgave spelen ze oude nummers zoals ‘The Gardens Tale’, ‘Mr & Mrs. Ness’ en natuurlijk ‘Sad man’s tongue’. Ook de laatste cd wordt goed vertegenwoordigd met onder andere ‘Mary Ann’s place’, ‘Guitar Gangsters & Cadillac Blood’ en ‘Hallelujah Goat’ en bovendien geeft Volbeat ons een korte blik op het opkomende album, waarvoor ze in april de studio ingaan. Ze spelen één nieuw nummer en tijdens de toegift laten ze nog de intro van een ander nieuw nummer horen. Het klinkt veel belovend met de bekende Volbeat sound.

De lichtshow is enerzijds spectaculair, anderzijds wordt er naar mijn idee iets te veel witlicht op het rookgordijn geschenen waardoor het zicht op de band meerdere malen even onttrokken wordt. Maar zicht neemt niets af aan het overweldigende geluid dat de vier mannen produceren. Hier komt natuurlijk ook de zaal lof toe voor het volle geluid. Strak, sterk en vol. Zo klinkt Volbeat deze avond. Ze staan er weer en als ze hun plekje al verloren hadden met het jammerlijke optreden in december, dan hebben ze hem nu weer dubbel en dwars terugverdiend.