Als je niet beter zou weten dan zou je denken dat je aan het luisteren bent naar een Brits indiepopbandje. Maar deze heren komen uit Italie. Waines is een trio dat met het album Sto hun derde plaat aflevert. Catchy is het. En opmerkelijk verrassend.

De bandnaam en albumtitel zijn ontleend aan een pizzabakker. Sto betekent zoiets als drie. Drie duikers op de cover, drie bandleden en in drie weken tijd opgenomen. Allemaal vast en zeker heel grappig maar het draait om de muziek. Waines opent erg sterk met  het toepasselijke ‘Turn It On’ en blijft de gehele plaat op een soort midtempo hangen. Als je er van houdt, loop je ermee weg. Echter de energie spat er van af en de band zorgt voor veel verrassende wendingen. Waines laat een partij geluid los waar je u tegen zegt. Het klinkt bovendien heerlijk rauw en vuig.

Het ruwe geluid, en dan mete name de vocalen, is een beetje het kenmerk van deze jongens die bovendien zonder bassist spelen. Simpelweg omdat geen van de jongens dit instrument beheerst. Af en toe wordt er een beetje gas teruggenomen om daarna weer alle registers volledig open te trekken. Alhoewel de wortels in de rock van de jaren zeventig liggen is de sound erg eigentijds en zal hierdoor een jong publiek aanspreken.

Liefhebbers kunnen alvast 6 of 7 oktober vrij houden want dan treden ze op in Tivoli, Utrecht en Mezz, Breda.