Zaterdag 30 juni te Nijmegen. Het betreft een muzikaal bewogen dag voor de stad gelegen in Gelderland. In het Goffertpark vind vandaag de vierde editie van Rockin’ Park plaats. In totaal geven daar een elftal artiesten acte de présence. Toch prachtig om te zien dat Doornroosje dochter Merleyn met slechts een enkele band prijkend op het affiche de andere elf doet laten verbleken. Mijn complimenten aan de programmeur!

Eén band slechts, want een voorprogramma zou niet nodig zijn. En terecht, zo blijkt. We Are Augustines weet vanaf het eerste moment iedere aanwezige ziel tot zich te binden. Het publiek in de goed gevulde (en kleine) zaal van Merleyn weet exact waarvoor ze zijn gekomen. Evenals wat ze te wachten staat.

We Are Augustines bracht vorig jaar juni het door de pers bejubelde debuutalbum Risen Ye Sunken Ships uit, en wint sindsdien langzaam aan momentum. Doordrenkt met emoties opterend op het overkomen van  levenservaringen, de niets minder dan geniale teksten en het karakteristieke stemgeluid van frontman Billy McCarthy zorgen tezamen voor een niet te versmaden plaat. De vraag is zodoende niet wat de band deze avond gaat delen, maar meer of het live de full length weet te evenaren.

Deze vraag valt simpel te beantwoorden met een volmondig ja. Wat een heerlijke band. Met veel plezier (“I heard this is the town where van Halen comes from. Damn I feel like an idiot playing the guitar right now.”) en emotie brengen de drie heren, af en toe ondersteund door een tweede gitarist, het huidige repertoire ten gehore. Het blijkt zelfs een avond met een primeur. Naast de ‘gewone’ versie van Philadelphia (City of Brotherly Love) krijgen we enkele nummers later een versie te horen waarbij Billy, louter ondersteund op de keyboard door bassist Eric Sanderson, zijn prachtige stem vol overgave de zaal in stort. Kippenvel galore.

Met Chapel Song en Book of James als de twee afsluiters van de avond laat We Are Augustines ons achter met een meer dan voldaan gevoel. Een voorrecht om deze band in een dergelijk intieme setting te morgen hebben aanschouwen. Een aanrader!