Gisteren maakte Pukkelpop weer een aantal namen bekend. Snowpatrol. De band zorgde voor een van de grootste kippenvelmomenten van 2009 toen ze het publiek aan de Main Stage uit volle borst “Shut your eyes” liet meezingen. Bovendien roemden Gary Lightbody & co op het podium de lineup van Pukkelpop. Een reden te meer om de groep opnieuw uit te nodigen. Welcome back!
Verder zijn we ook heel gelukkig met de komst Pukkelpop-veteraan Mark Lanegan, verwelkomen we de leukste muis uit het dancewereld, Deadmau5, speelt De Jeugd Van Tegenwoordig een van haar weinige festivalshows van deze zomer en gaat Kate Nash weer wild tekeer aan haar piano.

Ook maakte Boys Noize zopas zijn verrassingsgast bekend. Niemand minder dan zijn goeie vriend Erol Alkan zal mee de Boiler Room onder stoom zetten op het Boys Noize Records feestje! Eerder was al bekend dat ook D.I.M. Housemeister, Les Petits Pilous en Djedjotronic achter de Boys Noize draaitafels zullen plaatsnemen. Ook Uffie, Miike Snow en Proxy hebben beloofd om het Pukkelpoppubliek helemaal loos te doen gaan.
En waarlijk nog straffer wordt de Belgische première van het Zuidafrikaanse Die Antwoord, het zotste hiphop/rave-project van het jaar!

Het nieuwe geluid komt dit jaar uit de hoek van Ellie Goulding, Hurts, Stornoway, Marina & The Diamonds, Washed Out, Matt & Kim, Band of Skulls, Avi Buffalo, Fanfarlo, Laura Marling, Darwin Deez, Chapel Club, Tinie Tempah, Surfer Blood, Toro Y Moi, Dominique Young Unique en nog zoveel meer.

Flying Lotus, Holy Fuck en Jaga Jazzist versterken de experimentele kant van de affiche en bij acts als Ash, Thrice, And So I Watch You From Afar, Biffy Clyro, Minus The Bear, The Aggrolites, Funeral Party en Skindred wordt er ongetwijfeld stevig gerockt.
Ook Henry Rollins gooit zijn stem weer in de strijd voor een spoken word performance en deze keer helemaal in het kader van 25 jaar Pukkelpop, maar daarover later veel meer.

En wie we daar hebben: de Belgen! The Black Box Revelation doet amper festivalshows deze zomer, maar kiest Pukkelpop uit om nog eens stevig te blazen. En Goose staat voor de eerste keer sinds lange tijd weer live op het podium en stelt exclusief op Pukkelpop nieuw materiaal voor. Net zoals The Tellers die op Pukkelpop een voorsmaakje geven van hun binnenkort te verschijnen nieuwe plaat. Ook Meuris, Shameboy, The Van Jets, Mintzkov, Balthazar, Flip Kowlier, Isbells, Dez Mona, Paranoiacs en Sound Of Stereo zullen erbij zijn. En de Belgen van morgen staan te popelen voor hun Pukkelpop debuut: The Bear That Wasn’t, School Is Cool, Vermin Twins, Harvey Quinnt, Netsky, Drums Are For Parades, Superlijm, VILLA, Eat Lions en The Sore Losers.

Heb je dus geen kaartje kunnen bemachtigen voor Lowlands. Dan kun je nog altijd gaan springen, dansen, rocken en zingen op het gras van Pukkelpop!!

http://www.pukkelpop.be