Rockportaal.nl bestaat sinds 2004, en is door Martijn Lieffers opgericht met als doel om een nederlandstalige site op te richten, welke gericht is op rockmuziek. Vier jaar lang is deze site een privé-aangelegenheid geweest, en is er een gezonde en solide basis voor een site met groeiende bekendheid gelegd.

Gezien de groei en de bijbehorende hoeveelheid werk is in 2008 besloten om met een groter team vrijwilligers de site te gaan onderhouden. Momenteel bestaat het team uit 15 personen, welke samen zorg dragen voor het aanleveren van alle foto’s, concert-, festival- & album recensies, alsmede het plaatsen en onderhouden van de site.

Sinds december 2009 heeft Rockportaal.nl een grondige metamorfose ondergaan. De layout van de site, welke vijf jaar lang voor de bekende Rockportaal.nl uitstraling heeft gezorgd, is omgegooid naar een modernere en meer actuele vormgeving. Dit alles met de bedoeling om ook buiten Noord-Brabant, waar Rockportaal.nl reeds grote bekendheid geniet, aan onze groei te kunnen werken.

Om dit te bewerkstelligen is de capaciteit van ons team vrijwilligers niet meer voldoende. Wij hebben daarom ook diverse vacatures openstaan.
Wil je bijdragen aan de inhoud van een groeiende site, en heb je affiniteit met muziek in ’t algemeen, en rockmuziek (in de breedste zin van ’t woord) in ’t bijzonder, kijk dan snel of er iets voor je bij zit:

Nieuwsredactie
Wij zoeken 1 a 2 personen, welke bereid zijn op vrijwillige en enthousiaste basis de nieuwsitems op Rockportaal.nl af te handelen.
Als nieuwsredactie ben je verantwoordelijk voor het aanvullen van de nieuws-sectie op Rockportaal.nl. Onder ‘nieuws’ wordt verstaan:
– Relevante berichten, welke per aanmelding op mailinglijsten per mail wordt ontvangen.
– Relevante berichten, welke zelfstandig gezocht worden.
– Aankondigingen van festivals & concerten, welke door fotografen en recensenten bezocht gaan worden.
Voor deze vacature is ervaring met computers / aanvullen van content op websites een pré.

Concertrecensenten
Wij zoeken diverse personen, welke bereid zijn op vrijwillige en enthousiaste basis verslag te doen van concertpodia en festivals.

Is je interesse gewekt? Stuur dan een mail met een korte introductie van je zelf, een motivatie en indien aanwezig relevante ervaring naar vacature@rockportaal.nl.