AA694-575x383Het is 20 jaar geleden dat Anneke van Giersbergen haar muzikale carrière startte bij The Gathering. Daarna maakte ze faam met Agua de Annique en als solo-artieste. Nu, twee decennia later, is de zangeres een van de meest geliefde in Nederland en ver daarbuiten. Met The Gentle Storm presenteert ze haar nieuwe project.

Dubbel conceptalbum
Momenteel legt van Giersbergen samen met componist Arjen Lucassen de laatste hand aan een dubbel conceptalbum dat in maart 2015 zal verschijnen onder de naam The Gentle Storm. Ze heeft enkele van Nederlands beste metalmuzikanten om zich heen verzameld om dit album live te presenteren. Zelfverklaard kluizenaar Lucassen gaat helaas niet mee op tour.

Van Giersbergen, zal naast werk van The Gentle Storm en nummers uit haar solo-repertoire, ook enkele The Gathering klassiekers in de setlijst opnemen.

Support-act Lesoir heeft al een publieke achterban in de UK, een uitgebreide Belgische gig- en festivallijst en een tour door China op de cv staan. Met donkere, melodische rock warmen ze het publiek vast op voor de hoofdact.

Rockportaal.nl mag van Paard van Troje de cd en 2 kaarten weggeven voor het optreden van The Gentle Storm ft. Anneke van Giersbergen in Paard van Troje op zaterdag 11 april 2015 in Paard van Troje (Den Haag). Wil je ook kans maken op deze cd + kaarten? Doe dan het volgende (voor 4 april 2015):
– Like de facebookpagina van Paard van Troje: www.facebook.com/PaardvanTroje
– Like de facebookpagina van Rockportaal.nl: www.facebook.com/rockportaal
– Stuur ons je naam via prijsvraag@rockportaal.nl

Kijk voor meer informatie op http://www.paard.nl/event/3886/THE-GENTLE-STORM-FT-ANNEKE-VAN-GIERSBERGEN