Staande banner Alien Ant FarmDe Amerikaanse nu-metal band Alien Ant Farm zal Q-Factory op 22 januari een nostalgisch tintje geven. De band, die sinds 2003 niet meer in Nederland te zien is geweest, gaat namelijk hun debuutalbum “ANThology” uit 2001 integraal spelen.

Het Zuid-Californische viertal Alien Ant Farm werd in 1995 opgericht door de razende singer-songwriter Dryden Mitchell, gitarist Terry Corso, bassist Tye Zamora en drummer Mike Cosgrove. Sinds de formatie heeft de band wereldwijd succes geboekt, met name met hun album ANThology en debuut single “Smooth Criminal”, een funky metal mix van Michael Jackson’s originele nummer. Het nummer kwam op 1 te staan in de US Modern Rock charts en het album werd uiteindelijk platina.

“ANThology” is een complex en divers album, variërend van zachtere, melodische stukken zoals de nummers “Sticks and Stones” en “Death Day” en regelrechte, intense rock in “Courage”. De muziek van Alien Ant Farm is het best te beschrijven als alternatieve metal met groot gevoel voor show en humor.

* Met special guests The Dirty Youth!

Rockportaal.nl mag van Q-Factory (Amsterdam) 1×2 kaarten weggeven voor het optreden van Alien Ant Farm op vrijdag 22 januari 2016. Wil jij ook  kans maken op deze kaarten?