dankojonesLet op! Deze actie is afgelopen.

Testosteronrock avant là lettre: Danko Jones overlaadt de internationale muziekwereld al sinds 1996 met power, attitude en no-nonsense rock. Terwijl de mannen in het publiek zichzelf verliezen in een kolkende pit, worden de dames om de vinger van meneer Jones gewonden. Er is een nieuwe plaat: Fire Music. De titel dekt de lading: dit wordt vlammen.

Alleskunner met een grote bek
Zeven albums maakte hij met zijn band. Viermaal werd hij genomineerd voor een JUNO Award. Jones is niet echter alleen een profrocker met een grote bek. Hij is een alleskunner. Zo presenteerde hij jarenlang een radioshow, was hij als spreker te gast bij het Crossing Border Festival, schrijft hij columns voor muziekmagazines over de hele wereld en presenteert hij momenteel zijn eigen podcast.

Liveshow als een op hol geslagen trein
Jones en zijn band hebben de halve wereld al gezien, inclusief uithoeken. Lowlands, Reading, Pinkpop, Rock Am Ring, Sziget: geen groot festival is hen nog vreemd. De Canadezen staan er dan ook om bekend een live show neer te zetten als een op hol geslagen trein die in volle vaart over de rails dendert. Nieuw repertoire, gestemde gitaren en een flink blik aan pompende adrenaline: Danko Jones is klaar voor de Hofstad.

‘Zo goed als Fire Music hoor je rockplaten maar zelden. Zodat je op Danko’s retorische vraag Do You Wanna Rock? maar één ding kunt uitroepen: yeah!’  Jan van der Plas voor OOR Magazine

Voorprogramma: 77 + Dead Lord
De Canadeese Danko Jones neemt als voorprogramma bands mee van twee uithoeken in Europa: noord en zuid. De Zweedse, door 70’s hardrock geïnspireerde band Dead Lord werd in 2012 opgericht met als missie om te rocken, en dat doen ze nog steeds. Zo hebben zij ondertussen al meerdere albums en EP’s op hun naam staan als Goodbye Repentance en Heads Held High. De Spaanse hardrockband 77 trekt al jaren lang rond in Europa en heeft zelfs hun debuutalbum in 2010 onderandere uitgebracht in Japan. De band heeft sinds dien de studio al vaker gezien en zet in oktober zijn vierde album op de markt getiteld: Nothing’s Gonna Stop Us.

Rockportaal.nl mag van Paard van Troje 2×2 kaarten weggeven voor het concert van Danko Jones op 20 november 2015. Wil je ook kans maken op deze kaarten? Stuur dan voor 18 november 2015 een email met daarin je naam en het onderwerp “Danko Jones ”  naar prijsvraag@rockportaal.nl.