Oscillations: Soft Walls, Forever Pavot e.a.

Let op! Deze actie is afgelopen.

Nederland is een psych-avond rijker. Na een eerste editie in Ekko en op Eindhoven Psych Fest, komt Oscillations nu ook naar Amsterdam. Verwacht ‘psychedelic encounters’, oftewel: psychedelica in de breedste zin van het woord.

Forever Pavot is op het eerste gezicht niet wat je verwacht van de clipmaker van o.a. Disclosure en Dizzee Rascal. Maar als je weet dat de Franse filmcomponist François de Roubaix een grote inspiratie is voor Emile Sornin (het brein achter Forever Pavot), is het toch niet heel vreemd. De barok-pop van Sornin kent een sterke 60’s, begin 70’s Euro Cinema-feel. Zijn debuutalbum ‘Rhapsode’ is een regelrechte aanrader voor fans van Jacco Gardner en The Zombies.

Soft Walls is het soloproject van Dan Reeves. Reeves runt het Faux Discx-label en speelt in de psych-kraut band Cold Pumas, die eerder een ijzersterke indruk achterliet op Here’s Your Future in 013. Ook als Soft Walls lijkt krautrock een inspiratie voor Reeves, maar zijn solowerk is een stuk psychedelischer, diffuser en shoegazier dan diens band. Zijn laatste album ‘No Time’ mocht op mooie recensies rekenen van o.a. NME en The Line Of Best Fit.

Het Eindhovense Radar Men From The Moon trekt een stuk harder van leer. Door hun neo-psych te mixen met shoegaze en noise-rock, creëren ze een nieuwe vorm van space-rock die je eigenlijk nog nooit gehoord hebt.

Rockportaal.nl mag van SugarFactory 2×2 kaarten weggeven voor Oscillations op zaterdag 3 oktober. Wil je ook kans maken op deze kaarten? Stuur ons dan even voor 2 oktober 2015 een mail met je naam naar prijsvraag@rockportaal.nl.