De Nederlandse symfonische metalband bracht onlangs het akoestische live-album An Acoustic Night At The Theatre uit. Het is na het bombastische Black Symphony de tweede live-plaat van de band die in 2002 doorbrak met het nummer Ice Queen. “Dit album is dynamischer, met veel meer emotie en intensiteit”, aldus de 35-jarige zangeres Sharon den Adel.
“We hadden Black Symphony net achter de rug toen we benaderd werden door theaters in Nederland en België,” vertelt Den Adel over de totstandkoming van het project. “Het is de laatste tijd een trend om bands naar het theater te halen, mede omdat het theaterpubliek steeds ouder wordt. Voor ons was het een gelegenheid om een andere kant van Within Temptation te laten zien.”

Dat de theatertour zou leiden tot een live-album had Den Adel niet verwacht. “Pas toen we de nummers opnieuw gearrangeerd hadden, dachten we ‘Goh, dat klinkt wel heel erg leuk. Misschien moeten we het voor de zekerheid toch maar even opnemen’. Vervolgens hebben we ook geluisterd naar fans en wat zij leuke nummers vonden.”