Bij binnenkomst was het redelijk druk in de zaal. Echter het was meteen al duidelijk dat het deze avond geen uitverkochte zaal is. Helaas, dacht ik vooraf. Het Finse trio Joensuu 1685 mag openen voor het uit Canada afkomstige Wolf Parade. Zodra de eerste elektronische tonen uit het keyboard van Markus komen is het al meteen duidelijk dat de oordoppen hard nodig zijn. Ik heb me laten vertellen dat deze indie-variant ‘noise shoegaze’ heet als ik het goed heb. Ik begrijp nu waarom.

Het eerste nummer hakt er goed in. Het pakt me en neemt me mee op een trip door de ruimte. Terug in de tijd aan de kleding van de heren te zien. Echter naar mijn mening duurt dit nummer (te vinden op het nieuw uit te brengen album) te lang en presteer ik het om de draad kwijt te raken in een nummer met eigenlijk maar een repeterende melodie, aangevuld met noise afkomstig uit de toetsen van Markus. Geen zang vooralsnog. De Finnen herhalen hun kunstje en voor diegene die dit soort muziek het einde vindt valt er heel wat te beleven met Joensuu 1685.

Wolf Parade begint en de sfeer zit er duidelijk beter in dan bij het voorprogramma. Echter dat zelfde voorprogramma heeft er wel voor gezorgd dat we klaar zijn voor de Canadezen. Hun muziek bestaat uit simpele doch doeltreffende melodieën. Door twee (goede) zangers zijn de nummers uitermate pakkend. Met een arsenaal aan nieuwe nummers, die ook uitbundig worden meegezongen, pakt Wolf Parade de zaal in. Het is jammer dat het geluid aan de mindere kant is aangezien vooral Krug erg goed zingt vanavond.

Ondanks het feit dat ook het publiek merkt dat met name het stemgeluid niet optimaal is gaat de menigte wel los op de muziek. Er wordt gedanst en veelvuldig meegezongen. Wolf Parade wisselt nieuwe nummers af met het oudere werk, pakkende meezingers met complexe melodieën. Alles wordt even enthousiast ontvangen door de helaas niet uitverkochte zaal. Als klap op de vuurpijl spelen ze Kissing the Beehive. Uiteraard tot groot genoegen van het publiek. Wolf Parade zorgt ervoor dat ik het optreden van Joensuu 1685 reeds vergeten ben maar kan mij helaas niet echt enthousiast maken. Gelukkig denkt de rest van de zaal daar anders over.