[singlepic id=9381 w=320 h=240 float=left]Wouter Hamel is eindelijk terug in Nederland om zijn nieuwe album te promoten die september dit jaar uit zal komen. Donderdagavond 17 maart startte Hamel’s tour in Rotown Rotterdam. De dag erna was Rockportaal in Tivoli Utrecht aanwezig bij het optreden van deze jazz- en popartiest.

De opener van de avond is Blistered; 2 muzikanten met een passie voor muziek uit de ‘Americas’ en dat is dus ook meteen de grootste inspiratie voor hun muziek. Met alleen gitaar en percussie zorgden de heren voor een heerlijke sfeer en is dit getalenteerde duo een goed voorprogramma van Wouter Hamel.

Hamel begint met een aantal nieuwe nummers van zijn nog niet uitgebrachte album. Nog niemand heeft deze nummers gehoord, maar het publiek ontvangt alles met open armen.
Wouter Hamel en zijn band stralen de gehele show een energiek enthousiasme uit, en dat enthousiasme was ook in de zaal te zien, te horen, en te voelen.

Een aantal hoogtepunten van de avond waren de grappige introductie van een nummer dat over het betasten van Hollywood-sterren gaat (‘Touch The Stars’), een nieuw liedje waarvan het publiek het refrein aan het einde luidkeels meezong (‘Demise’), en het allerlaatste nummer van de avond waarin de band transformeert in een Zuid-Amerikaanse folkband, en Hamel het hele publiek in een groot zangkoor veranderd (‘See You Once Again’).

Zal dit net zoals ‘Hamel’ en ‘Nobody’s Tune’ het volgende platina album worden? Die kans is heel groot. De productie ligt in de handen van de zanger zelf en dit derde album beloofd zijn meest persoonlijke worden.

Wouter Hamel tourdates:
do 31 maart, Luxor Live, Arnhem
vr 01 april, Oosterpoort, Groningen
za 02 april, Atak, Enschede
vr 08 april, Mezz, Breda
za 09 april, Paard van Troje, Den Haag
za 16 april, P60, Amstelveen
zo 17 april, Hedon, Zwolle

[nggallery id=759]