[singlepic id=3854 w=320 h=240 float=left]Het voorprogramma wordt deze avond verzorgd door de Engelse singer-songwriter Ben Howard. Howard begeleidt zichzelf op gitaar en gebruikt regelmatig de klankkast als percussie instrument.De mooie India Bourne begeleid hem op de cello en als tweede stem. We worden verrast door hun samenspel waarmee ze op een prachtige subtiele manier mooie arkoestische nummers spelen.

Daarna is het de beurt aan Xavier Rudd. Op het podium staat een stellage van didgeridoo’s en drum. Zodra Rudd met blote voeten en warme muts het podium betreed krijgt hij een warm applaus. Hij wordt begeleid door de Afrikaanse band Izintaba. Tio Moloantoa op basgitaar en Andile Nqubezelo op de drums.
Met het nummer ‘The Mother’ begint zijn optreden.  Na een klein half uurtje wordt het publiek vermaakt met snellere nummers. Er wordt al snel vrolijk gedanst en gezongen door het publiek. Er mogen zelfs fans op het podium komen dansen.

De sfeer is erg goed.  Je ziet en voelt dat Xavier Rudd en het publiek geniet van de warme vrolijke klanken. Hij komt dan ook graag terug voor een toegift.

Op 19 april 2010 ligt zijn nieuwe album Koonyum Sun in de winkels.

[nggallery id=281]