Drie jaar na het uitstekende debuut komt Year Long Disaster eindelijk met het zo belangrijke tweede album. We hebben er weliswaar even op moeten wachten maar het resultaat is er dan ook naar. Black magic; All mysteries revealed is een overdonderend album geworden.

Van begin to eind worden we getrakteerd op een portie onvervalste rockmuziek met een energie die je niet vaak meer hoort. Muzikaal is het allemaal niks nieuws (70’s rock overgoten met een modern sausje)  maar ze spelen het alsof ze het hebben uitgevonden. De band bestaat uit zanger/gitarist Daniel Davies (zoon van Kinks gitarist Dave Davies), bassist Rich Mullins en drummer Brad Hargreaves.

Klonk het debuut nog enigzins wisselvallig omdat niet alle nummers even sterk waren, op Black magic; All mysteries revealed staat geen slecht nummer en lijkt de band inmiddels ook een eigen geluid te hebben. De belangrijkste spil hierin is Davies die niet alleen allerlei geweldige gitaarriffs uit zijn gitaar tovert maar die riffs ook nog eens op een energieke en aggressieve manier speelt. Hierdoor klinkt de band heel verfrissend ondanks dat het muzikaal niks nieuws is. Ook heeft Davies een zeer apart en prettig stemgeluid wat de eigen sound van de band alleen maar ten goede komt.

Nummers als Show me your teeth, Love like blood, She told us all, Sparrow Hill, Cyclone en Venus at the crossroads zijn allen niet te versmaden. Het rustpuntje van het album is het mooie Seven of swords wat erg doet denken aan Led Zeppelin. Was je, net als ik, nogal teleurgesteld over de tamheid van Wolfmother’s laatste album Cosmic egg dan is Black magic; All mysteries revealed wellicht het beste alternatief.  Een topalbum! Nu nog hopen op een Europese tour.