Your DemiseZaterdag avond 31 maart, Sugar Factory te Amsterdam. Een mij tot dan toe onbekende zaal, welke toch al in haar zevende levensjaar vertoeft. En wat voor een zaal! Klein, intiem en donker. Uitstekend ingericht aangezien je vanuit iedere willekeurige plaats in de zaal uitstekend zicht op het podium hebt. Voeg daar aan toe dat het geluid als een gestructureerde chaoot door het kleine pand blaast en u zult begrijpen dat dit bij uitstek een zaal betreft voor de show die deze zaterdag op het programma staat.

Wars van enige kennis betreffende driekwart van de line up (ondergetekende reisde voornamelijk af voor Trapped Under Ice), betreed ik tijdens de tweede band van de avond de zaal. Parkeren op zaterdagavond in hartje Amsterdam bleek lastig. Laat staan voor een geboren en getogen dorpse jongen. Om deze reden zal Basement mij nog enige tijd onbekend blijven.

Al zoekende naar een geschikte plaats om mezelf te situeren weet Man Overboard me weinig te boeien. Muzikaal niets aan te merken op de band leden, maar men brengt wel heel erg simpele punk ten gehore. Een uitgeklede Blink 182 variant als omschrijving misstaat niet. Een energieke show met weinig muzikale afwisseling. De redelijk gevulde zaal blijkt het echter niets te interesseren want het is vooraan al een feest van jewelste. Hoe dan ook ben ik blij als de band na enkele nummers weer het podium verlaat.

Na een korte changeer is het tijd voor Trapped Under Ice. Het zal niemand verbazen dat na de review van Big Kiss Goodnight de verwachtingen voor deze live show hooggespannen zijn. En kennelijk geldt dat niet alleen voor mij. Een enkele noot van de bassist blijkt voldoende om de zaal in één grote dampende moshpit te doen veranderen. Zoals ik al eerder schreef is intensiteit en passie hetgeen Trapped Under Ice op teert. Dit wordt ook live pijnlijk blootgelegd. Muzikaal is het matig. Als het dat al genoemd mag worden. Zanger Justice is totaal niet bij stem, de op de plaat zo tekenende backing vocals zijn in geen velden of wegen te bekennen en de algehele sound klinkt meer als een woeste brij dan een gedegen muzikale opzet. Voor de luisteraar een gemis, voor de kick en punch throwers geenszins, zo blijkt.

De beurt aan Your Demise. De laatste full length genaamd Golden Age werd redelijk ontvangen en een intensieve wereld tournee werd er aan gekoppeld om deze plaat te promoten. De heren laten echter vanaf moment een direct zien waarom ze deze avond headlinen. Het staat als een huis. Waar frontman Ed de eerste twee nummers slecht te horen is (de vocals waren ver dicht gedraaid dankzij de ongekend harde stem van eerder genoemde Justice), betreft de rest van set een geweldige live show. Zelfs de nieuwe nummers met pop-punk invloeden, waar mening recensent over viel, weten het aanwezige publiek te bekoren. Een must see!