Home » 1914 moet tournee afzeggen

1914 moet tournee afzeggen

door Filip van der Linden
2,K views 2 minuten leestijd

De Oekraïnse deathmetalband 1914 moet zijn Europese tournee afzeggen. Die All Quiet On The Western Front-tournee zou eind deze week starten, met haltes in De Meister, in Musicon en in Willemeen.

Oekraïense mannen die kunnen opgeroepen worden om te gaan vechten in het leger, tegen de Russen, mogen dat land in principe niet verlaten. Vorig jaar kregen artiesten daarvoor een uitzondering, zodat ze het onrecht dat de Russen hen aandoen overal ter wereld konden aanklagen. Zo kon 1914 vorig jaar nog een tournee doen waarbij ze onder meer een reeks zomerfestivals aandeden (Alcatraz, Party.San, Summer Breeze, Brutal Assault, …).

Een aantal leden van andere bands uit Oekraïne hebben van de uitzondering gebruik gemaakt om niet meer terug te keren naar Oekraïne en zo aan hun dienstplicht te ontsnappen. Daardoor zijn de regels om naar het buitenland te reizen verstrengd en omdat het nu bijzonder moeilijk is om nog een toelating te krijgen om het land te verlaten, wordt de hele tournee van 1914 afgezegd.

Dat is ook jammer voor de Belgische band Fractured Insanity. Zij zouden drie keer als support voor 1914 aantreden op deze tournee.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00