Home » 5de en laatste editie Metalcon in Musicon

5de en laatste editie Metalcon in Musicon

door Marc Koetse
136 views 2 minuten leestijd

Op vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei wordt erin Musicon de vijfde en laatste editie van Metalcon gehouden.  Vrijdag zullen er 4 bands het podium bestijgen en zaterdag is er een volle dag geprogrammeerd met 10 bands. Headliner van Metalcon V is Ingested, daarnaast spelen op het festival namen als The Modern Age Slavery, Apophys, Birmingham Sunset en  Begging for Incest.
Headliner van Metalcon V is Ingested, de uit engeland afkomstige band heeft al een aantal keer in Nederland gespeeld en heeft met hun Slamming Brutal Death Metal al veel mensen tot hun fanbase weten te vergaren.
In 2016 heeft de band een tour gedaan in Amerika met de band Cannibal Corpse en ook op festivals gestaan zoals Stonehenge, Tech-fest en het uitverkochte Damnation Festival. Op dit moment zijn de mannen bezig met een nieuw album.
The Modern Age Slavery is de Co-headliner van deze laatste editie en komt uit Italië. Hun snelle Death Metal met invloeden uit andere stijlen zoals Slam en Core zijn deze mannen de perfecte aansluiter voor Ingested. De band heeft 3 jaar geleden in Den Haag gespeeld en is het daarom ondertussen wel tijd om te laten zien op Metalcon wat ze in die tijd gedaan hebben.
Voor de technische death metal fans is er de band Apophys. De band is net klaar met een tour met Vader en heeft daardoor de nodig ervaring erbij gekregen om de mensen warm te maken voor de headlinende bands.
Atomgott is een band afkomstig uit Duitsland en maakt Brutal Death Metal. Deze 5 koppige band heeft al veel ervaring met het brute gedeelte van de death metal scene waaronder shows met Analepsy, the Monolith Deathcult en meer. Ook uit Duitsland is de band Begging for incest deze kleine ( 3 bandleden ) maar zeer sterkte band  maakt Brutal Slam met zoveel precisie dat je elke noot perfect hoort maar toch niet stil kan staan. De rest van het hoofd evenement spelen Dehumanization, illusionless, 3rd Machine, Contorted Mind en de Haagse band Icarius.
Op de pre-party zal de Haagse band Birmingham Sunset met hun nieuwe zanger ( Pascal ex -Face Meets Concrete ) de avond headlinen samen met de bands Overruled, The Dutch Duke en Extremities.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00