Home » A Tree Grows – A Tree Grows

A Tree Grows – A Tree Grows

door pim@rockportaal.nl
152 views 2 minuten leestijd


Wat is er mooier dan in de zon zitten met een drankje en een jazzplaat aan totdat het nacht is? Een geldboom zou mijn zwager zeggen. Maar ik ben mijn zwager niet. En geld maakt mij niet gelukkig. Wat mij wel gelukkig maakt is dit jazzplaatje van de groep A Tree Grows. Hun debuutplaat komt uit op 17 maart. Ietwat vroeg maar dan kun je hem in de zomer helemaal mee neuriën.
De muzikanten van A Tree Grows hebben allemaal hun sporen verdiend in de jazz of popmuziek. Alicia Keys? Wu Tang Clan? Drummer van Miles Davis? Ze appen regelmatig. Dus zeiden ze tegen elkaar: Jazzplaatje maken? Okay. En precies zo klinkt de plaat: relaxed, makkelijk, laid back. De valkuil is dan wel dat je een slaapplaat maakt, maar daar hebben deze jongens iets op gevonden: rare nummers. Bijvoorbeeld Millions Of Years: een broeierige gitaarmelodie met een gestoorde fuzzy bassolo erdoorheen. Of Ripple Edit: een nummer dat me doet denken aan een oude hypnose scene.
Beeldend is hun muziek. In Out and About zie je jezelf vrolijk door het park wandelen tussen spelende kinderen. Op de maat van de muziek wijs je met beide vingers naar rechts of naar links. Met knipoog. Of niet. Wat je wil.
De kern van de plaat is toch Wau Wau Water met het kleine maar effectieve wah wah effectje op de gitaar waardoor alles heel vloeibaar klinkt. Dat geweldige melodietje krijg je niet meer uit je hoofd. En dat wil je ook niet want het klinkt zo uitermate fijn.
Een geweldig debuut van deze band. Subtiel, zacht en vol aangename geluiden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00