Home » Alcatraz Hard Rock & Metal Festival – nog 60 dagen

Alcatraz Hard Rock & Metal Festival – nog 60 dagen

door Hans Kraaijveld
730 views 3 minuten leestijd

AlcatrazNog maar 60 nachtjes slapen en dan is het tijd voor een prachtfeestje in het mooie Belgische Kortrijk. Net als voorgaande jaren heeft het twee daagse festival weer een line-up om van te smullen, waarbij zeker ook de klassiekers niet vergeten worden. Nog niet alle bands zijn al bekend, er moeten nog twee grote bands bekend worden gemaakt en dat terwijl er al zoveel moois op het podium zal staan. Het kan dus alleen nog maar beter worden.
Op het festival terrein zijn de zaken goed geregeld. Eten en drinken is er meer dan genoeg, er is een festival market voor de shop liefhebber en daarnaast zijn er ook de nodige signeer sessies, waarvan de planning op de videowalls te zien zal zijn tijdens het festival. Ook kun je bij de Rock Tribune booth gratis oordopjes krijgen. Het festival houdt zich uiteraard aan de toegestane hoeveelheid geluid, maar vergis je niet, 102 dB is behoorlijk hard.
Direkt naast het festival terrein is een prima camping voorzien, met alle benodigde faciliteiten. De prijs er voor is 15 euro en is hiermee zeker niet duur. Deze is open vanaf vrijdag 12-08 (15h) tot maandag 15-08 (12h). Parkeren is net als andere jaren mogelijk tegen een zeer laag tarief (€1,50 per dag… geen geintje) op het terrein van de Kortrijk Xpo. Dit terrein ligt wel 10 minuten lopen van het festival af, maar mocht je geen zin hebben in deze wandeling, de organisatie zorgt voor shuttle bussen tussen de parking en het festival terrein. Deze rijden tussen 08:00 en 02:30 af en aan. Het festival terrein zelf ligt op de Sport Campus Lange Munte en zal anderhalf uur voordat de eerste band begint te spelen openen. Dit betekent dat je dus al om 09:30 het terrein op kunt om je plek te veroveren, vast bier in te slaan of nog even in het gras kunt gaan liggen.
Tickets zijn er in een aantal verschillende smaken. Vooral de VIP, VIP Combi en VIP Combi XL tickets zijn de moeite waard, daar er in deze package deals aardig wat leuks mee komt. Zo heb je de t-shirts, backstage toegang maar ook een VIP parkeerplaats vlak bij het festival terrein. Als je een Combi ticket of VIP ticket koopt krijg je sowieso een Bobble Head van Officer Nice mee naar huis. Mocht hij je in je broekzak gaan irriteren, dan kun je hem achterlaten bij de Rocktribune booth totdat je naar huis gaat. Een normale combi kost je €115,-, de losse tickets voor de zaterdag of zondag zijn €65,- per stuk.
De lineup bestaat op dit moment voor de zaterdag uit de volgende geweldige lijst: Thundermother, Candlemass, The Answer, Metal Church, Avatar, Triptykon, Ministry, Airbourne, Whitesnake en Within Temptation. Op de zondag staan er tot nu toe: Flotsam and Jetsam, Exodus, Devildriver, Korpiklaani, Lita Ford, Children of Bodom, Soulfly, Kreator en Avantasia. Zoals eerder gezegd komen hier dus nog twee grote bands bij om de lineup compleet te maken. De timetable is op dit moment nog niet bekend, deze zal later op de site verschijnen. Hou vooral het nieuws gedeelte van www.alcatraz.be goed in de gaten voor updates, ook omtrent de nog aan te kondigen bands!
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00