Alesana (Alice-Anna) is een Amerikaanse posthardcoreband uit Raleigh, North Carolina. De band bestaat uit zes leden en hebben een ep en drie albums (On Frail Wings Of Vanity & Wax, Where Myth Fades To Legend en The Emptiness) op hun naam staan. Nu komt daar ‘A Place Where The Sun Is Silent’ bij. Dit is hun vierde studio-album en tevens hun debuut voor Epitaph Records. Was het voorgaande album gebasserd op de verhalen van Edgar Allen Poe, dit album is wederom een conceptalbum, ditmaal met het thema Dante’s Inferno.

Klinkt allemaal best ambitieus. Conceptalbums maken en dan ook nog eens gebaseerd op zulke namen. Echter één ding is bij het luisteren al zeker; het is niet te hoog gegrepen. De cd is opgedeeld in twee delen, namelijk Act 1: The Gate en Act 2: The Immortal Still. Terwijl sommige bands hun geluid opnieuw uitvinden met elke release, vind ik dat Alesana meer bezig is met het prefectioniseren van hun muziek. De grootste verandering in hun stijl was tussen ‘On Frail Wings Of Vanity And Wax ‘ en ‘ Waar Myth Fades de legende’. Op de albums hierna is dezelfde stijl te ontdekken maar dan steeds net even wat beter. De band maakt op dit album veel gebruik van violen.  Ook wordt de piano veel gebruikt. Het is heerlijk om de heren op deze manier aan het werk te zien (te horen). 

Waren de voorgaande albums soms moeilijk te verteren, ditmaal heeft Alesana ervoor gekozen om door de muziek gevarieerder te maken en soms een ‘cleane’ zang te hanteren een breder publiek aan te spreken. Of dit lukt vraag ik me af. Wat ik wel kan zeggen dat ik dit met stip de beste plaat vind die de band heeft uitgebracht.